I natt skal Liverpools tre brasilianere spille Copa America-finale mot Messi og Argentina

Skal du sitte lenge oppe i kveld, kan du få med deg Copa America-finalen.

10. jul 2021 kl 15.58Arild Skjæveland

Kl. 02.00 natt til søndag skal Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino være involvert i Copa America-finale mot Lionel Messi, som jakter sitt aller første trofé med Argentina.

Liverpool-trioen har fått begrenset med spilletid så langt i turneringen. Ederson fra Manchester City har blitt foretrukket både i kvartfinalen og semifinalen, men ekspert Tim Vickery tror ikke at landslagssjef Tite har noe klart førstevalg på keeperplass, og at Alisson kan komme til å få finalen.

Roberto Firmino har tidligere vært førstevalg på landslaget, men i dette mesterskapet har det blitt mindre spilletid. Han startet mot Ecuador i gruppespillet, og mot Ecuador i kvartfinalen, men ble byttet ut. Mot Colombia fikk han andreomgangen, og scoret utligningsmålet i kampen.

Fabinho har spilt enda mindre så langt. Han har spilt to hele kamper, og har ellers to korte innhopp. Det er Fred (Manchester United) og Casemiro (Real Madrid) som ser ut til å være foretrukne i rollene til Liverpools nummer 2.

Vises på norske skjermer

Sommeren 2019 var sist Copa America ble arrangert. Også den gang var det i Brasil, og vertsnasjonen gikk hele veien.

Da var Alisson og Firmino begge svært sentrale spillere i laget, mens Fabinho var utelatt av troppen til tross for en strålende debutsesong på Anfield.

Kampen skal spilles på Maracanã, men går kun foran 6500 tilskuere. Finalen vises på V Sport 1 og Viaplay, og vil kommenteres av Petter Veland. Avspark er kl. 02.00 norsk tid.

Etter finalen vil de tre brasilianerne ha minst tre uker ferie, før de stiller til pre-season. Liverpool-spillerne som ikke har spilt mesterskap denne sommeren starter sin pre-season på mandag.