– Jeg er trygg på meg selv og føler at jeg kan komme inn på laget

Etter et imponerende utlån har Harvey Elliott signert ny avtale med Liverpool, og nå vil han ha spilletid på førstelaget.

16. jul 2021 kl 17.02Øystein Tronstad

I mai 2019 ble Harvey Elliott tidenens yngste Premier League-spiller, 16 år og 30 dager. Denne måneden signerte 18-åringen en ny femårskontrakt med Liverpool. 

Talentet har klare ønsker for denne sesongen.

– Å komme inn på laget. Forrige års låneopphold hjalp meg mye og jeg tenker at jeg må ta den lærdommen inn i dette året. Det kommer ikke til å bli servert meg, jeg må jobbe hardt for det. Jeg er trygg på meg selv, jeg føler at jeg kan komme inn på laget, selv om det er å komme inn fra benken og gjøre en forskjell. Uansett hva, så er jeg selvsikker, sier Harvey Elliott til Liverpoolfc.com.

– Det er hovedmålet i grunn; bare være her og rundt laget og få minutter. Som jeg sier, det er opp til meg. Jeg må vise andre at jeg er klar.

Storspilte i Blackburn

Forrige sesong ble han nominert til årets unge spiller for sitt spill i Championship. Han satte ligarekord for flest antall målgivende pasninger for en tenåring. I tillegg vant han årets mål, men høyest av alt vektlegger Elliott erfaringen og minuttene på banen.

– Jeg tenker at det er erfaring, å få den nødvendige spilletiden. Jeg tror at jeg spilte 42 kamper sist sesong og det er mye for en unggutt. Du lærer hvordan du restituerer, å ta vare på kroppen, hva du bør spise og hva du gjør på hviledager.

Med denne lærdommen i bagasjen står han bedre rustet for å kjempe om Jürgen Klopps oppmerksomhet.

FÅR TESTET SEG PÅ TRENING MED DE STORE GUTTA: 18-årige Harvey Elliott forsøker å ta ballen fra 35-årige James Milner.

FÅR TESTET SEG PÅ TRENING MED DE STORE GUTTA: 18-årige Harvey Elliott forsøker å ta ballen fra 35-årige James Milner.

– Jeg skal ta alt jeg lærte og legge det inn i denne sesongen. Jeg kan ikke vente med å begynne, å komme i gang med sesongen og se hva som skjer.

Kan bli rom på laget

Flere av Liverpools offensive alternativer har en usikker fremtid, deriblant Xherdan Shaqiri og Divock Origi. Det kan åpne veien for 18-åringen.

– Ser du på laget så er det superstjerner, alle er fantastiske spillere, så det kommer til å bli tøft men det er alltid utfordringer i fotball. Det handler kun om hvordan du håndterer det.

– Jeg ser frem til konkurransen og å forhåpentligvis få minutter her og der.