– Jeg kunne vært en bra spiller for Liverpool, hvis kroppen min hadde fungert

Joe Cole forteller om tiden i Liverpool til Jamie Carragher.

15. jul 2021 kl 12.24Øystein Tronstad

I siste episode av podcasten The Greatest Game med Jamie Carragher, som ble sluppet i dag, er Joe Cole gjest. 39-åringen forteller om en merkelig prosess som førte han til Liverpool, og hvordan kroppen hans ikke klarte det hodet hans ville på Anfield.

Spørsmål rundt overgangen

– Jeg vet ikke alle detaljene. Du hadde Christian Purslow (tidligere administrerende direktør), jeg hadde møtt Roy (Hodgson) før og han sa at han ville bruke meg sånn og sånn.

Ifølge Cole gikk mye gjennom Purslow, som ble ansatt i juni 2009. En av hovedjobbene hans var å forhandle lånet på £350 millioner til Royal Bank of Scotland. På denne tiden landet Purslow også Roy Hodgson som Liverpools nye hovedtrener.

– Jeg stiller ikke spørsmål ved Roy, det var en merkelig situasjon med den gamle eieren som fortalte meg at de ville gjøre det og det. Jeg hadde ingen anelse om at han ville selge klubben, forteller Cole i intervjuet med sin tidligere lagkamerat.

– Jeg signerte for klubben, tre uker senere blir den solgt.

Skulle være stjernesigneringen

Hodgson ble klar for de røde 1. juli 2010. Cole ble hans første signering og fikk trøye nummer 10. Han kom rett fra ligagull med Chelsea.

– Jeg startet faktisk greit i kampene i Europa. Jeg følte meg bra, kneet mitt kjentes bra, det føltes som at dette kom til å bli bra. 

Liverpool startet sesongen uvanlig tidlig med å spille Europa League-kvalifisering i slutten av juli. Den sommeren møtte de makedonske FK Rabotnički og tyrkiske Trabzonspor. 

GODT HUMØR: Smilet er på da Liverpool besøkte Bishan Stadium i Singapore i preseason.

GODT HUMØR: Smilet er på da Liverpool besøkte Bishan Stadium i Singapore i preseason.

BBC skrev at Joe Cole imponerte i Liverpool-debuten da Liverpool slo Rabotnički 4-0 sammenlagt over to kamper.

– Jeg spilte noen kamper, men ble utvist i den første ligakampen. Så begynte jeg å høre rykter, via agenten min, om at jeg kunne dra i januar. Jeg hadde bare vært der i seks uker. Hodet mitt var forvirret.

Det ble kun 42 kamper for Cole, 26 av dem i ligaen, for Liverpool. Han scoret fem ganger og bidro med fire målgivende.

– Men til slutt så ville ikke kroppen min. Jeg var fortsatt god nok til å spille for det Liverpool-laget, komme i form, spille noen kamper, kanskje score noen mål. Så røyk hamstringen min og det var fire til seks uker ute, starte på nytt med å bygge meg opp. Plutselig løper sesongen fra deg. Du spiller ikke nok fotball. Jeg prøvde åpenbart alt.

Føler han kunne gjort det bra i rødt

Samtidig hadde Cole et klart ønske om å komme til Liverpool og oppleve stemningen der etter syv år i Chelsea.

– Og jeg elsket det (i Liverpool). Da jeg bestemte meg for å forlate Chelsea med de valgmulighetene jeg hadde, jeg ville bli i England, og jeg var solgt (for Liverpool). Trodde det skulle bli flott.

–  Jeg kunne ha vært en bra spiller for Liverpool i noen år, mens klubben kom seg tilbake til det nivået Brendan (Rodgers) fikk dem, hvis kroppen min hadde fungert.

ER NÅ EKSPERT: I etterkant av fotballkarrieren har Joe Cole, i likhet med en annen tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch, jobbet som ekspert for BT Sport.

ER NÅ EKSPERT: I etterkant av fotballkarrieren har Joe Cole, i likhet med en annen tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch, jobbet som ekspert for BT Sport.

Offensivt besto Liverpool den sesongen av navn som David N'Gog, Milan Jovanović, Christian Poulsen, Dani Pacheco, Raul Meireles, Jay Spearing, Maxi Rodríguez og Dirk Kuyt. Noe av det tynneste mange røde supportere vil huske.

– Jeg vil ikke si noe respektløst om spillerne som spilte foran meg til tider, men jeg føler at jeg kunne ha gjort en god jobb for klubben, hadde jeg blitt benyttet riktig.

– Men det var ikke ment at det skulle være sånn. Kneet mitt, jeg var aldri den samme spilleren som jeg en gang var igjen. Etter det kunne jeg ikke holde meg skadefri i mer enn åtte til ni kamper.

Velger seg Suárez

– Jeg kom tilbake til Liverpool og forsøkte å komme tilbake til den standarden som Brendan ønsket. Jeg brøt sammen, det ville bare ikke fungere. Jeg var knust.

– Jeg hadde elsket det om det hadde virket, å spille med Suárez og Sterling i front-trioen. I min prime kunne jeg komplementert dem, det tror jeg hadde vært bra, men kroppen min lot meg ikke gjøre det.

På slutten av podcasten pleier gjestene å velge seg et lag, for five-a-side, med tidligere lagkamerater.

Cole har valgt fire fra tiden i Chelsea og en målsulten kar fra Uruguay.

Laget hans:

Petr Čech, Ricardo Carvalho, Claude Makélélé, Eden Hazard, Luis Suárez.