– Van Dijk har noe medfødt man ikke kan lære. Han kunne røykt sigar samtidig som han spilte, og likevel klart seg bra

Jamie Carragher mener Liverpool-stopperen er helt unik.

30. jun 2021 kl 23.03Arild Skjæveland

Virgil van Dijk har ikke spilt en fotballkamp siden 17. oktober, men skal være i rute til å starte pre-season sammen med laget 12. juli.

Forhåpentligvis er han helt frisk og fin igjen til ligastarten borte mot Teemu Pukki og Norwich en måned senere.

Jamie Carragher var selv midtstopper, og har en sønn som spiller i samme posisjon, men vil ikke råde unge spillere om å se mot van Dijk. Til det er nederlenderen for unik, mener han.

– Som ung midtstopper ville jeg ikke forsøkt å basere spille mitt på Virgil van Dijk, for han er helt unik. Han er for god, om du forstår hva jeg mener, sier den tidligere Liverpool-kjempen til The Tactical Times.

– Sønnen min er midtstopper nå, og en ung midtstopper nå sier at han ønsker å være Virgil van Dijk.

Ikke mulig å lære

Carragher mener van Dijk har noe medfødt, som en ikke kan lære.

– Hele hans fysiske tilstedeværelse, hvor stor han er, hvor hurtig han er og hvor sterk han er. Hvor rolig han er med ballen. Det er ting du ikke kan trene på. Han er født med det, sier han videre.

– Han er fysisk enestående, og hvordan kan du matche det? I tillegg er han en stor spiller.

At nederlenderen har et slikt utgangspunkt, er grunnen til at «Carra» er så begeistret for Ruben Dias i Manchester City sitt midtforsvar. Portugiseren ble kåret til årets spiller i Premier League forrige sesong.

– Grunnen til at jeg er så glad i Dias, er at han minner meg om meg selv. Han er skikkelig fokusert, og jeg kan se det når han spiller. Han snakker hele tiden, og mister aldri fokus, fordi han ikke har de fysiske kvalitetene som van Dijk har.

– Vi pleier å si at van Dijk kunne spilt mens han røykte sigar, og fortsatt klart seg. Han gjør det store deler av tiden egentlig, for han er så god, sier han.