Gini Wijnaldum:– Jeg fikk skylden på sosiale medier dersom vi tapte

Gini mener han fikk ufortjent mye tyn, selv om han ifølge ham selv ofret mer enn flere lagkamerater.

24. jul 2021 kl 20.27Jens Hapnes Rege

Etter en langvarig og etter hvert slitsom kontraktsaga forlot Gini Wijnaldum Liverpool etter 2020/21-sesongen, etter fem års trofast tjeneste til klubben. 

Flere supportere har satt spørsmålstegn ved hvorfor klubben ikke klarte å komme til enighet med en av lagets viktigste ledertyper om en ny avtale. 

Nå letter Wijnaldum på sløret rundt Liverpool-exiten. 

Følte seg ikke elsket

– Jeg følte meg ikke elsket og verdsatt av alle. Jeg vet at alle spillerne og folkene på Melwood verdsatte meg, og jeg verdsatte dem. Det var ikke fra den siden, mer den andre siden, sier nederlenderen, og hinter åpenbart til ledelsen i klubben. 

Frustrasjonen skal ha bygget seg opp over lengre tid. 

– Det var ikke bare på slutten jeg ikke følte meg verdsatt, men før det også. De siste to sesongene har det vært slik, avslører han i et intervju med The Guardian etter overgangen til PSG.

Det skal imidlertid aldri ha handlet om penger, ifølge nederlenderen selv. 

– Det var en historie om at Liverpool hadde kommet med et tilbud, og at jeg ikke aksepterte det fordi jeg ønsket mer penger. Da tenkte fansen at jeg ikke prøvde mitt beste på grunn av tilbudet. 

– Så var resultatene dårlige og alle så ut til å være mot meg igjen. Lagkameratene ga meg aldri følelsen av at jeg sviktet dem og at jeg ikke prøvde. 

GA ALT: Gini ga alt til siste slutt.

GA ALT: Gini ga alt til siste slutt.

Fikk skylden på sosiale medier

Gini mener han også fikk ufortjent mye tyn på sosiale medier i dårlige perioder. 

– Sosiale medier var også et element i avgjørelsen. Jeg fikk alltid skylden dersom det gikk dårlig - og begrunnelsen var at jeg ønsket meg bort.

– Jeg ga alt hver eneste dag for å få en fin slutt, fordi Liverpool har betydd så mye for meg og på grunn av måten fansen på Anfield behandlet meg, understreker han.

Det skal ha vært stor forskjell fra hva folk sa til ham i virkeligheten og hva folk sa på sosiale medier. 

– Følelsen var at supporterne på stadion og på sosiale medier var helt forskjellige. På stadion støttet alle meg. Selv når de visste at jeg skulle dra støttet de meg, og jeg fikk tatt et flott farvel. 

Stikk til tidligere medspillere

Klopps tidligere trofaste tjener mener flere av hans tidligere lagkamerater ikke hadde spilt dersom de hadde like mye smerter som ham. 

– Jeg fikk skylden på sosiale medier dersom vi tapte. Jeg tenkte av og til at de bare skulle ha visst hva jeg gjorde for å holde meg frisk gjennom sesongen, mens andre spillere ville ha sagt at de ikke kunne spille for å ikke risikere noe. Jeg gjorde det motsatte. 

– Jeg spilte ikke alltid bra, men etter hver kamp kunne jeg se meg i speilet og si at jeg hadde gitt alt. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en fridag, fordi jeg spilte så mange kamper, og det var for mye for kroppen min. 

Han sier det er trist at hans siste sesong i rødt blir husket for kontraktsagaen, og ikke for de fine øyeblikkene på fotballbanen. 

– Det var vanskelig å snakke om fotball, det eneste folk lurte på var hva jeg skulle gjøre.

– Det var dét den siste sesongen min i Liverpool handlet om - fremtiden til Gini Wijnaldum, og ikke de nydelige øyeblikkene på banen, avslutter han i intervjuet.