Stillstand i kontraktsforhandlinger med Jordan Henderson - kan ha usikker Liverpool-fremtid

Troverdige journalister avslører at Henderson og Liverpool sliter med å komme noen vei i forhandlinger.

19. jul 2021 kl 09.14Jens Hapnes Rege

Liverpool FC og Jordan Henderson skal ha diskutert en kontraktsforlengelse de siste ukene, men skal ikke ha kommet noen vei. Det avslører The Athletic mandag formiddag. 

31-åringens nåværende kontrakt løper til 2023, og de rødkledde ønsker å unngå en ny Gini Wijnaldum-situasjon. 

Forhandlingene skal ikke ha brutt ned og dialogen er pågående, men situasjonen skal være både kompleks og sensitiv. 

Kan bli solgt

Kapteinen har for mye respekt for arbeidsgiveren sin til å la situasjonen vedvare, men flere ser på det som mer sannsynlig med et salg enn en fornyelse dersom Liverpool ikke belønner Henderson med betingelsene han fortjener. 

Både Mauricio Pochettino i PSG og Diego Simeone i Atletico Madrid skal være beundrere av briten, og har klubber i ryggen som kan tilby bedre betingelser. 

Henderson har ikke avslått klubbens fremstøt, men at han ikke har akseptert tilbudet fra klubben han er kaptein for tyder på at 31-åringen ikke føler han verdsettes nok.

VERDSETTES AV KLOPP: Manageren ønsker å beholde kapteinen.

VERDSETTES AV KLOPP: Manageren ønsker å beholde kapteinen.

Klopp har ikke siste ord

Jürgen Klopps lojalitet til kapteinen, både som spiller og person, er urokkelig, og de to deler et nært bånd. 

Dersom dette bare var tyskerens avgjørelse hadde en avtale allerede vært på plass, men Wijnaldum-exiten viste at tyskeren ikke har all kontroll. 

Klopp kommer med sine tanker om situasjonen, men det siste ordet i økonomiske saker ligger med FSGs daglige leder Mike Gordon og Michael Edwards. Eierne gjør ikke alltid som Liverpools manager sier, men det er akseptert som et sunt forhold. 

Det skal ses på som nødvendig å utskifte deler av stallen. Sadio Mane, Mo Salah, Roberto Firmino, Joel Matip, Virgil van Dijk, Thiago og Xherdan Shaqiri er alle rundt 30 år gamle. 

Vil verdsettes

Kapteinen selv skal naturligvis ønske å forlenge kontrakten, men ønsker å bli verdsatt ikke bare som leder. 

Henderson ønsker ikke bare å være i stallen som motivator og for å hjelpe nye spillere til å finne seg til rette. Han ønsker heller ikke fornye kontrakten fordi det er det riktige av klubben å gjøre. 

Midtbanegeneralen ønsker å fornye kontrakten fordi han fortsatt har mye å tilby på banen i jakten på flere trofeer. 

VIL KJEMPE OM TROFEER: Hendo vil ikke sitte på benken.

VIL KJEMPE OM TROFEER: Hendo vil ikke sitte på benken.

Henderson ble journalistenes årets spiller i 2020 etter å ha spilt i en indreløperrolle i 2019/20-sesongen, og viste sin allsidighet da han leverte solide prestasjoner både som anker og som midtstopper forrige sesong. 

Siden Klopps første hele sesong har Liverpool tapt 11 prosent av kampene med kapteinen i laget og 18 prosent uten. Laget har scoret 1,27 mål per kamp med ham i laget og 0,59 uten. 

Spilleren selv mener han fortsatt har flere produktive år foran seg og at han kan spille på det øverste nivået til han er i midten av 30-årene. 

Jordan har tidligere uttalt at han ønsker å bli i Liverpool i resten av karrieren. Om han får muligheten gjenstår å se.