Kan bli krav om Covid-pass og munnbind på kamper tross lettelser i restriksjonene fra 19. juli

Selv om korona-pandemien ser ut til å gå mot slutten vil det fortsatt være restriksjoner fra sesongstart i 2021/22-sesongen.

13. jul 2021 kl 22.58Jens Hapnes Rege

Mandag bekreftet engelske ministere at England kommer til å gå inn i siste fase med korona-restriksjoner 19. juli, slik det var planlagt. 

Det betyr blant annet at begrensninger på hvor mange som kan møtes oppheves, at 1-metersregelen oppheves og at munnbind ikke lenger er påbudt. I tillegg oppheves begrensninger på hvor mange som kan delta på sportsarrangementer. 

Dette skjer på tross av stigende smittetall i landet og en ventet smittebølge i august. Med 87% av de voksne vaksinert fortsetter allikevel gjenåpningsplanen. 

Det ser allikevel ut til at det kan bli noen krav til fotballsupportere på arenaene i England. 

Munnbind og Covid-pass

Supportere som deltar på sportsarrangementer i England etter 19. juli må ha Covid-pass og vil bli rådet til å bruke munnbind, avslører Telegraph

Kilden Telegraph har snakket med sier det er sannsynlig at kravet vil gjelde for de fleste Premier League- og Championship-lag. Klubbene skal allerede ha vært klare for å innføre dette tiltaket dersom det åpnet opp for flere folk på kampene. 

Samtidig vil det fortsatt forsøkes å slippe inn supporterne på forskjellige tidspunkt. 

Liverpools uttalelse

Liverpool har kommet med en uttalelse etter den siste kunngjørelsen fra myndighetene. 

«Etter en sesong uten supportere forventes det at både hjemme- og bortesupportere returnerer i 2021/22-sesongen, til både mennenes og kvinnenes hjem, Anfield og Prenton Park.»

«Premier League har gitt råd om at eksisterende sikkerhetssoner forblir, som kan ha en liten innvirkning på Anfields kapasitet. Klubben skal gå gjennom kampdagsplanen og vil oppdatere supportere foran sesongstarten.»

Matt Ashton, Liverpool City Councils helsedirektør, hadde følgende råd til supportere: 

«Før hver kamp ønsker vi at hjemme- og bortesupportere fortsatt overholder noen forholdsregler knyttet til Covid, som å vaske hender og å holde avstand.»

«Vi oppfordrer også alle til å vaksinere seg og teste seg før kampene. Ved å få et negativt resultat kan supportere se kampene og vite at de gjør det trygt.»

Avslutningsvis takker Liverpool supportere for tålmodigheten og forståelsen mens klubben arbeider mot full kapasitet på Anfield.