– De første treningsøktene lurte jeg litt på hva jeg gjorde sammen med disse spillerne

Harvey Elliott er mannen på alles lepper etter 2-0 over Burnley. Tenåringens første Premier League-start var en ren nytelse for ethvert Liverpool-øye.

24. aug 2021 kl 11.09Einar Kvande

Harvey Elliott er i utgangspunktet en offensiv midtbanespiller, men mot Burnley hadde Jürgen Klopp gitt ham en dypere rolle, med en rekke defensive oppgaver. Det skremte ikke tenåringen.

Liverpools nummer 67 er nemlig en allsidig og tilpasningsdyktig herremann, som kan spille både i angrepsrekka og på midtbanen.

Mot Burnley hadde Elliott Jordan Henderson og Naby Keita som midtbanemakkere, og tenåringen så ut til å storkose seg. Han fikk dessverre ikke den målgivende pasningen han hadde fortjent, da Mohamed Salahs nettkjenning ble annullert for offside av VAR. Men likevel ble det seier 2-0 i London-guttens første ligakamp fra start for de røde.

– Jeg tror det er viktig å kunne spille i flere posisjoner, sier stortalentet i en samtale med sin tidligere akademitrener i Fulham, Dan Thomas, for BT Sport og The Athletic.

– For meg personlig gir det meg en større sjanse til å spille meg inn på laget. Det er selvsagt vanskelig å bli vant med en ny posisjon. Du må plassere deg annerledes, for eksempel, både når vi spiller oss ut bakfra og når motstanderen gjør det.

– Du må bare finne ut hvor du skal være, og når og hvordan du skal presse. Du må finne ut hvilke spillere du skal markere. 

Liker å spille i flere posisjoner

– Jeg liker å spille i ulike posisjoner. Det er fint, for du får ballen ofte. Jeg spiller der jeg får beskjed om å spille. Det handler bare om å gå ut på banen med et ønske om å spille og ha det morsomt. Det er alt som betyr noe.

Elliott kom til favorittklubben fra Fulham i juli for to år siden, og har spilt åtte førstelagskamper for de røde frem til nå. Da han kom til klubben så han på lagkameratene som idolene sine. Nå ser han på dem som konkurrenter om en plass på laget.

De første treningsøktene lurte jeg litt på hva jeg gjorde sammen med disse spillerne. Jeg hadde sett dem på TV, og nå trente jeg sammen med dem. Nå ser jeg på dem som mine konkurrenter. Jeg kan ikke se på dem som verdensklassespillere, selv om det er hva de er. Vi kjemper alle for en plass på laget. Jeg trener sammen med dem, og lærer av dem. Men det handler om å utfordre dem for å få spille på laget.

– Jeg trives mer enn noen gang før. Jeg er privilegert som får spille for et lag som Liverpool, og med de spillerne jeg får spille sammen med. Dette er en læringskurve for meg, og noe jeg takknemlig for. Forhåpentligvis får jeg spille flere kamper fremover.