Det ser ut som Neco kan bli værende i Liverpool

Interessen fra andre klubber for Liverpools høyreback virker å ha kjølnet.

2. aug 2021 kl 18.02Einar Kvande

Det har vært spekulert i at Neco Williams kan være på vei vekk fra Liverpool denne sommeren, enten på en permanent overgang eller et utlån. Flere klubber viste interesse for den unge høyrebacken for noen uker siden, men nå virker det som interessen for den walisiske landslagsspilleren er i ferd med å kjølne.

Williams var i Liverpools kamptropp hele 44 ganger forrige sesong, men kom på banen i bare 14 av disse, og han spilte fra start i bare ni av kampene.

20-åringen er et klart andrevalg i sin posisjon, bak Trent Alexander-Arnold, som signerte en ny fireårskontrakt med Liverpool før helgen. Det klare førstevalget på høyrebacken er bare 22 år gammel, og dermed er det en viss fare for at Williams aldri blir Liverpools foretrukne høyreback.

Det var ventet at Williams i sommer ville informere Liverpool-ledelsen om at han ønsket å skifte beite, for å få spille fast førstelagsfotball. Men nå virker det som en overgang til en annen klubb denne sommeren ikke er så aktuelt lenger.

Bradley ble sendt hjem

Waliseren har figurert i treningskampene mot Mainz og Hertha Berlin, og det er verdt å merke seg at mannen som er blitt omtalt som back up for Williams, 18 år gamle Conor Bradley, ble sendt hjem til Merseyside da førstelagstroppen forflyttet seg fra Østerrike til Frankrike foran siste del av Liverpools treningsleir.

Bradley skal på sin side nå fortsette sin preseason-trening sammen med U23-troppen i Kirkby. Det skulle tyde på at Williams er forholdsvis langt unna en Liverpool-exit akkurat nå.

Southampton, Burnley og Leeds viste interesse for waliseren tidligere i sommer, og Liverpool skal ha satt en prislapp på 10 millioner pund for forsvarsspilleren.

The Guardian melder at Southampton kommer til å gå for Chelseas høyreback Tino Livramento, som de må betale fem millioner pund for, isteden for å satse på Williams.

– Forrige sesong var bra for meg, men forhåpentligvis kan jeg spille mer denne sesongen. Jeg vil fortsette å legge press på Trent og Robertson, og prøve å få litt spilletid, uttalte Williams for en uke siden.