«Mye kan fremdeles skje mellom nå og deadline day»

Mens rivalene svir av milliarder, er det stille hos Liverpool. Enn så lenge.

6. aug 2021 kl 20.06Jens Bessesen

Det begynner å bli en stund Liverpools kjøp av Ibrahima Konate fra RB Leipzig for 36 millioner pund, sommerens første store signering i Premier League. Siden den gang har det ikke kommet flere spillere inn portene på Anfield - i stedet har det blitt salg av spillere som ikke var i nærheten av førsteelleveren. 

I mellomtiden har de rødes rivaler virkelig satt i gang sommerhandelen. Torsdag bekreftet Manchester City at de har kjøpt Jack Grealish fra Aston Villa. Engelskmannen kostet intet mindre enn 100 millioner pund. Samtidig har Manchester United brukt rundt 120 millioner pund på Jadon Sancho og Raphael Varane, mens Chelsea jobber med å sikre seg Romelu Lukaku fra Inter. 

Har gjort viktig arbeid

Som vanlig er det slik at Liverpool ikke kan bruke særlig mye mer penger enn det som kommer inn via spillersalg. Forrige sesongs overgangsvindu endte med en nettoutgift på 30 millioner pund, ifølge James Pearce i The Athletic. Denne sommeren er tallet foreløpig bare 5 millioner pund.

Samtidig som det har vært stille på overgangsfronten de siste ukene, har både Alisson, Fabinho, Trent Alexander-Arnold og Harvey Elliott signert nye langtidskontrakter med klubben - også det viktige investeringer for fremtiden.

«Det er kanskje ikke den typen utgifter fansen ønsker å se, men nye avtaler for nøkkelspillere er ikke billig. Det å beholde spillere er en stor del av Michael Edwards' jobb denne sommeren», skriver Pearce.

Usikkerhet

Vanligvis er sportsdirektør Edwards og Liverpool opptatt av å bli ferdig med alle kjøp tidlig i vinduet. Det var imidlertid ikke tilfelle forrige sesong, og det er ikke sikkert de er ferdighandlet i år heller, selv om sesongen nærmer seg med stormskritt. 

Grunnen til det er den økonomiske usikkerheten i forbindelse med koronapandemien.

«Overganger dreier seg om tilgjengelighet og om man har råd. Det siste året har ikke landskapet vært klart for Liverpool før mot slutten av overgangsvinduene. Noen ganger må du ta deg den tiden du trenger for å få avtalen du ønsker. Det skjedde i fjor da det var snakk om avtalene de sikret seg for Thiago og Diogo Jota», skriver Pearce.

Derfor er han klar på at dette vinduet er langt fra over.

«Mye kan skje mellom nå og deadline day», skriver han.

Blir det salg av spillere som Xherdan Shaqiri og Divock Origi kan det plutselig komme ferske penger inn i klubbkassa - og muligheten til å sikre seg en spiller som kan gjøre spillerstallen enda sterkere enn den er for øyeblikket. Neil Jones i Goal melder om interesse fra Tyskland og Italia for Origi, mens det fra før er kjent at Shaqiri har beundrere både i Italia og Spania.