– Skal overlate scoringene til de andre

Alisson Becker har fått mye oppmerksomhet for målet mot West Bromwich, men nå er han mest opptatt av å være keeper.

14. aug 2021 kl 14.02Jens Bessesen

I et intervju med The Times forteller Alisson Becker at han fikk mye oppmerksomhet hjemme i Brasil i sommer. Det var mange som villa snakke om forrige sesongs store øyeblikk, da keeperen stanget inn seiersmålet på overtid mot West Bromwich. En scoring som sørget for at Champions League-håpet levde for Liverpool. Og et øyeblikk som betydde mye for Alisson selv, som tidligere på våren hadde mistet sin far, men som ikke kunne være med sin familie i sorgen på grunn av reiserestriksjoner.

Fokus på å stenge målet

Scoringen var overraskende for de flest, men Alisson hadde øvd på slike situasjoner.

– Vi hadde en trening der vi bare spilte for gøy, så da gikk jeg opp og scoret noen mål. Så for meg var det ingen overraskelse. Men det var fint å høre hva folk syntes om det, sier han. 

Men 28-åringen vil helst ikke være nødt til å gå opp på så veldig mange cornere denne sesongen.

– Jeg tror jeg skal ha fokus på forsvar og redninger, så skal jeg overlate scoringene til de andre. Hvis jeg trengs der oppe vil jeg være der, men da blir det jo litt mer press på meg, sier han lattermildt. 

Tøff konkurranse

Brasilianeren er en av mange stjerner på Liverpool som denne sommeren har signert en ny langtidskontrakt. Keeperen sier han har stor tro på at også de neste årene kan gi mye glede.

– Dette er en klubb som skal kjempe om de store trofeene. Jeg vil hjelpe mine lagkamerater å nå de målene, og fortsette å vinne titler. Hvis vi ikke vinner så er det en del av fotballen, men vi skal gi hundre prosent, sier han.

Alisson peker på at spillerstallen er nesten den samme som vant både Premier League og Champions League, og at han ikke er opptatt av hva rivalene foretar seg på overgangsmarkedet. 

– Vi blir ikke redde av det. Det er motsatt. Vi vet at vi må jobbe hardt. Manchester City og Chelsea er blant de som har sterke lag, sier han.