Bielsa har nesten skadefri tropp. Rekordkjøpet kan få debuten mot Liverpool

Marcelo Bielsa holdt sin pressekonferanse før søndagens oppgjør.

10. sep 2021 kl 22.10Arild Skjæveland

På søndag skal Liverpool til et fullsatt Elland Road, og være det første «storlaget» som får oppleve Leeds United med full hjemmesupport på sin egen hjemmebane.

Leeds jakter sin første seier for sesongen.

– Det er alltid viktig å vinne. Seire er uunnværlig, og en må alltid være bestemt for å gå for seier. Støtten fra supporterne og tilskuerne smitter over, og det kan du selv se. Det gjør at det blir følelsesladd, og øker lysten på seier, svarte den argentinske manageren på pressekonferansen.

Leeds har det samme problemet som Liverpool, og det er usikkerhet rundt deres brasilianske spiller før kampen. Raphina er kanskje Marcelo Bielsa sin mest verdifulle spiller – og risikerer å ikke få spille, dersom Brasil og FIFA får det som de vil.

– Jeg venter fortsatt på nyheter om han kan spille, men usikkerheten gjør det ikke vanskelig for meg, svarte Bielsa på spørsmål om Raphina ifølge Phil Hay i The Athletic.

Mangler bare midtstopper

Robin Koch debuterte mot Liverpool forrige sesong, og laget straffespark. Den tyske midtstopperen vil miste søndagens kamp – men han ser ut til å være den eneste.

De andre småskadde spillerne ser ut til å bli klare.

– Stuart Dallas, Junior Firpo og Mateusz Klich er tilgjengelige. Robin Koch er ikke tilgjengelig ennå, svarte Bielsa ifølge Leeds sine offisielle nettsider.

Siden sist har Leeds også satt ny overgangsrekord, og sikret seg Daniel James fra Manchester United for 25 millioner pund. Det er en spiller de har jaktet i flere år, og nå har Bielsa endelig fått sin mann. Mot Liverpool kan han debutere.

– Jeg synes det var en riktig avgjørelse av klubben å hente Dan James. Han er tilgjengelig i helgen, og er en spiller som kan spille på begge kanter. Han har evnen til å skape ubalanse hos motstanderen. Det er to år siden jeg først ble oppmerksom på ham, og han har beholdt disse kvalitetene på et høyere nivå, sier han.

Leeds - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.