Det er kun sju klubber som har mer enn halvparten av spillerne vaksinert

Premier League ber klubbene om å vaksinere flere spillere.

29. sep 2021 kl 12.00Arild Skjæveland

Fortsatt kommer det meldinger om spillere som har fått Covid-19. Denne uken var Chelseas midtbanespiller N’Golo Kanté, som dermed mister kampene mot Juventus og Southampton denne uken.

Det er ikke slik at alle Premier League-spillere er vaksinert. Faktisk er det langt ifra, og derfor har Premier League skrevet et brev til klubbene om at de vil belønne klubbene som får spillerne sine vaksinert. Ligaen legger nå press på klubbene for at de skal vaksinere flest mulig, skriver Daily Mail

I brevet står det at kun sju klubber har mer enn halvparten av spillerne sine fullvaksinert, og at det er en lang vei å gå. Tabloidavisen skriver videre at det er minst to Premier League-klubber som ikke har flere enn seks spillere som er vaksinert.

Wolverhampton, Brentford og Leeds skal være best i ligaen, med mellom 89 og 100 prosent fullvaksinerte, og håpet til Premier League er at de tallene vil øke også hos andre klubber.

Beholder dagens koronaprotokoll til nyttår

I brevet skriver Premier League videre at de ser på måter der de kan belønne de klubbene som prioriterer å få spillerne sine vaksinert.

«Det blir tydelig at fullvaksinasjon er et nøkkelkriterie for regjeringen og helsemyndighetene, når det kommer til reiser internasjonalt og vaksinasjonspass for store arrangementer», står det i brevet.

Ligaen bekrefter videre at dagens Covid-19-protokoll for trening og kampdag tidligst vil bli endret 31. desember, og at mer vaksinasjon for spillerne er noe som kan øke muligheten for at det blir tilpasset.

Chelsea-manager Thomas Tuchel ble tirsdag spurt om han ville tvinge spillerne til å ta vaksinen.

– Spillerne er voksne, og har et fritt valg om de ønsker å bli vaksinert eller ikke. Vi bør akseptere det. Det er mer eller mindre alt jeg kan si, sa han på pressekonferansen.

Det har ikke kommet noen tall på hvor mange blant Liverpools tropp som er vaksinert.