– Jeg bryr meg virkelig ikke om hva de andre klubbene gjør. Vi vil ikke kjøpe spillere bare for å kjøpe

Jürgen Klopp har igjen svart på spørsmål om overgangsvinduet, og manglende aktivitet.

11. sep 2021 kl 23.46Arild Skjæveland

Liverpool endte opp med å kjøpe Ibrahima Konate som eneste seniorspiller i sommervinduet, samtidig som flere av konkurrentene brukte store penger.

Jürgen Klopp har fått nye spørsmål om overgangsvinduet, og om rivalenes aktivitet. Journalistene ville vite hva han tenkte om at Manchester United signerte Cristiano Ronaldo.

– Jeg er ikke overrasket. Jeg var overrasket, men det var en personlig ting, over at Cristiano skulle forlate Juventus fordi jeg ikke visste hva som skulle skje, svarte Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse, holdt igjen for søndagsavisene.

Liverpools manager har fått kritikk, spesielt fra Manchester-basert presse, etter at han tidligere i høst har snakket om pengene de andre klubbene har brukt.

– Klubbene gjør sin business. Problemet er engelsken min til tider, fordi jeg opprører andre managere uten at det er meningen, sier han.

– Jeg er ikke interessert. Hvorfor skulle jeg være det? Jeg sier noe jeg tenker er riktig, og noen dager senere hører jeg responsen fra noen andre og tenker «eh, hvorfor er han på tuppa?». Helt ærlig – jeg kunne ikke bry meg mindre om hva de andre klubbene gjør.

Visste hvordan klubben ble drevet

Klopp er klar på at han hele tiden har visst at Liverpool drives på en annen måte enn flere av konkurrentene.

– Om noen uker har jeg vært her i seks år. Jeg skrev under for denne måten å drive på da jeg kom hit. På den tiden har vi hatt ganske mye suksess. Ikke mest suksess i verden, men ganske suksessfull. Vi har vunnet noen troféer, akkurat på denne måten, sier han.

– I alle overgangsvindu er det det samme. Og det er alltid det samme når vi blir spurt «hvorfor gjør dere ikke det og det?». Vi mener det gir mening at vi forlenger med spillere i stallen vår for øyeblikket, og det er det vi har gjort.

– Det er ikke like spektakulært som resten, men jeg kan ikke endre på det, for du kan ikke kjøpe spillere bare fordi det er sirkus. Andre klubber har kjøpt spillere, det er greit. Nå spiller vi mot dem, og får se hva vi kan gjøre.

Leeds - Liverpool spilles søndag kl. 18.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.