Mer hodebry før ny landslagssamling:Spillere som ikke er fullvaksinert må i ti dagers hotellkarantene

Det ligger an til å bli en ny runde med karantenekaos før landslagssamlingen neste uke.

29. sep 2021 kl 18.30Jens Bessesen

Fem dager før en ny landslagssamling går i gang er det ikke kommet noen løsninger på kaoset som preget den forrige samlingen. Da valgte de aller fleste Premier League-klubbene å holde igjen spillerne som skulle spilt landskamper i rødlistede land. Spillerne ville nemlig blitt pålagt ti dagers hotellkarantene ved retur til England dersom de dro. 

Det var forventet at en løsning på problemet ville være på plass i god tid før oktobersamlingen, men foreløpig har det ikke kommet noe som helst. Det kan føre til mer strid mellom klubber, landslag og FIFA.

Tidligere har det vært varslet at fotballspillere kan få halvert karantenetiden fra ti til fem dager, og tilbringe karantenen i «klubb-boblen» i stedet for hotell - og dermed bare gå glipp av én klubbkamp etter landslagspausen. Men The Telegraph skriver nå at dette trolig ikke vil gjelde for spillere som ikke er fullvaksinert. Onsdag ble det kjent at det kun er syv Premier League-klubber der mer enn halvparten av spillerne er vaksinert. Hvordan status er i Liverpool FC er ikke kjent. Alisson og Fabinho er tatt ut for å spille landskamper i rødlistede Brasil.

Ble nesten straffet av FIFA

Det skal være engelske helsemyndigheter som ikke vil la uvaksinerte spillere slippe unna full karantene. Dermed kan man igjen havne i en situasjon der klubbene holder igjen sine spillere og med det havner på kant med FIFA og landslagene.

Det internasjonale fotballforbundet var nære på å utestenge spillere i fem dager tidligere i september nettopp fordi klubbene holdt dem igjen.

Ifølge The Telegraph er klubbene meget frustrert over manglende informasjon bare dager før neste samling. Også spillerforeningen er frustrert. 

Dersom karantenetiden blir halvert til fem dager vil Liverpools brasilianerne miste kampene mot Watford og Atletico Madrid, men være tilbake til toppkampen mot Manchester United. Blir det ti dager, ryker også kampen på Old Trafford.

Watford-kampen lørdag 16. oktober ser ut til å ryke uansett for sør-amerikanerne, som spiller sin siste kamp i samlingen natt til fredag 15. oktober engelsk tid.