– Vanligvis ville det vært kriminelt ikke å bruke ham hvis han trener som dette

Liverpool vil være tålmodige med Harvey Elliott, som på tirsdagens treningsøkt etter sigende viste hva vi har gått glipp av de siste månedene.

– Noen spillere banker aldri på døren, de løper gjennom den. Han er en av dem, sier assistentmanager Pep Lijnders om Harvey Elliott. 

Tirsdag var 18-åringen å se på trening for første gang siden ankelskaden han fikk mot Leeds i september. Allerede på sin første økt tilbake gjorde unggutten inntrykk. 

– Han viste med en gang hva han står for. Han har ikke mistet fotballhjernen i tiden han har vært ute, sier Lijnders. 

Tålmodighet

Elliott har kriblet etter å komme tilbake på banen igjen, og de siste månedene har vi stadig fått positive oppdateringer via hans Instagram-konto. Omtrent helt siden han fikk skaden, har 18-åringen gitt uttrykk for at han aldri har gravd seg ned eller deppet. 

Da han var tilbake tirsdag var det med et smil om munnen - og med noe å bevise. 

– Vanligvis ville det vært kriminelt ikke å bruke ham hvis han trener som dette, men vi må huske at han akkurat har begynt å trene med laget. Han trenger tid og må ta dette steg for steg, sier Lijnders. 

Landslagspausen som kommer etter søndagens kamp mot Crystal Palace kan passe meget godt for Elliott, som dermed får to uker med solid treningsgrunnlag før en heftig februar starter med hjemmekamp mot Cardiff i FA-cupen 6. februar. 

Liverpool vil ikke sette noen dato for når vi får se Elliott på banen igjen, men Lijnders gir uansett uttrykk for at det er godt å ha den herlige spilleren tilbake. 

– Det er flott å ha ham tilbake. Du så i oppkjøringen og sesongstarten hvilken innflytelse han har på laget. Vi liker spillere som har mål i seg, ikke bare driblinger og teknikk, men alltid ser etter den siste pasningen også, sier Lijnders.

Phillips også tilbake

Nat Phillips er en annen spiller som har vært nødt til å smøre seg med tålmodighet den siste måneden, etter at han brakk kinnbenet i kampen mot AC Milan i desember. 

Goal skrev onsdag at en rekke klubber viser interesse for 24-åringen og at mye tyder på at han kommer til å bli solgt denne måneden. 

– Han trener veldig godt og er glad for at han er her, sier Lijnders, som kommenterer overgangsryktene slik: 

– Det er mye spekulasjoner og diskusjoner rundt ham, men han er en super midtstopper. Dt har han bevist hver gang han har spilt for oss. Han er og har vært en viktig spiller i troppen, sier han.