City lover å snakke med egne fans om Hillsborough-sjikanen foran neste kamp

Manchester-klubben vil kontakte alle sine sesongkortholdere og matchdag-medlemmer foran kampen mot Liverpool på Etihad i april.

Manchester City lover Hillsborough Survivors Support Alliance å kontakte alle sine registrerte supportere foran hjemmekampen mot Liverpool, i et forsøk på å få satt en stopper for synging og tilrop relatert til Hillsborough-tragedien. 

City-fansen sang sjikanerende sanger om tragedien i 1989, hvor 97 Liverpool-supportere mistet livet, under søndagens kamp på Anfield. 

Hillsborough Survivors Support Alliance kontaktet City for å be om en offentlig beklagelse fra Manchester-klubben, men den har fortsatt ikke kommet.

Manchester Citys svar

Dette skriver Manchester City i sitt svar til Hillsborough Survivors Support Alliance:

«Vi beklager at du og andre familier har blitt rammet av det som skjedde på søndag, spesielt på grunn av at du personlig ble rammet av Hillsborough-tragedien. Som klubb fordømmer vi synging og tilrop relatert til fotballtragedier, og vi vil fortsette å straffe de som blir funnet skyldige i slik oppførsel.

I tillegg til å fordømme slik oppførsel, står vi sammen med Liverpool-fansen i markeringen av årsdagen for Hillsborough-tragedien hvert år, for å minnes de som mistet livet. Samtidig støtter vi de mange organisasjonene som forsøker å informere om tragedien og det som skjedde, og vi støtter kampanjen for Hillsborough Law.

Foran klubbenes neste kamp vil vi kontakte alle våre sesongkortholdere og matchdag-medlemmer, og gjenta at denne type hatefulle tilrop og synging ikke hører hjemme i denne sporten, og vi vil be den store majoriteten av våre fans som aldri kommer til å oppføre seg på denne måten til å rapportere alle som velger å gjøre dette.»

Liverpools bortekamp mot City i Premier League er terminfestet til 1. april neste år.