Alissons utrolige straffestats

Liverpool-keeperen har reddet nesten halvparten av straffesparkene som er blitt tatt mot ham i Premier League.

Da West Ham fikk straffespark like før pause på Anfield tirsdag kveld, var det Jarrod Bowen som gikk frem for å ta det. Det var Bowen selv om ble felt av Joe Gomez. Da West Ham-angriperen satte ballen i keeperhøyde til høyre for Alisson gikk Liverpool-keeperen riktig vei, og reddet skuddet. 

Dette var slett ikke første gang at Alisson har reddet et straffespark i sin drøye fire år lange Liverpool-karriere. Faktisk har brasilianeren bare sluppet inn sju av 13 straffespark som er blitt tatt mot ham i Premier League, noe som er den laveste prosenten (54%) til noen Premier League-keeper i historien som har fått ti eller flere straffespark mot seg.

– Jeg er veldig godt fornøyd med redningen, sa Alisson etter å ha stoppet Bowens straffespark onsdag kveld.

I tillegg til sine seks strafferedninger i Premier League reddet også Alisson et straffespark fra Napolis Victor Osimhen i 4-1-tapet i Italia i begynnelsen av september. 

Har et psykologisk overtak på City-spillerne

I 2020/21 klarte heller ikke Manchester Citys Ilkay Gundogan, også det i et 4-1-tap, Brightons Neal Maupay, Manchester Citys Kevin De Bruyne, og Chelseas Jorginho å overliste Alisson fra ellevemestersmerket, mens Manchester Citys Riyad Mahrez har vonde minner fra 2018/19 etter å ha tatt straffespark mot brasilianeren.

Med andre ord er det hele tre Manchester City-spillere som ikke har klart å overliste Alisson på straffespark.

Spillerne som har klart å score på Alisson fra straffemerket i Premier League er Manchester Citys Kevin De Bruyne (2019/20), Sheffield Uniteds Sander Berge, Brightons Pascal Gross, Burnleys Ashley Barnes, Evertons Gylfi Sigurdsson (alle i 2020/21), samt Fulhams Aleksandar Mitrovic og Arsenals Bukayo Saka denne sesongen.

I tillegg klarte Napolis Piotr Zielinski å overliste Alisson fra straffemerket i det nevnte 4-1 tapet i Champions League tidligere i høst.

Inne på topp ti-listen i Liverpool

Alissons sterke tall på straffespark fører ham inn på topp ti-listen over Liverpool-keepere som ikke har latt seg overliste fra ellevmetersmerket.

Der er det for eksempel ikke plass til keepere som David James (5), Pepe Reina (5) og helten fra Istanbul, Jerzy Dudek (2). 

For ordens skyld, straffespark-konkurranser teller ikke i denne sammenheng.

Etter strafferedningen fra Bowen ville ikke Alisson avsløre hvordan han gang på gang klarer å sørge for at et straffespark ikke går i mål. 

– Jeg kommer ikke til gi fra meg hemmelighetene mine, sa han til Amazons journalist etter kampen.

Manager Jürgen Klopp trakk da naturlig nok også frem strafferedningen som nøkkeløyeblikket i kampen. 

– For en fyr hva? Ekstremt kjekk og smart, det er ganske irriterende faktisk, sa Klopp og gliste.

Antall straffespark det ikke har blitt scoret på per Liverpool-keeper