– Det var det dyreste ansiktsuttrykket, om ikke i verden, så i alle fall her

Jürgen Klopp mener det var ansiktsuttrykket hans, og ikke det han sa, som førte til at han ble bøtelagt etter at han ble utvist mot Manchester City.

Jürgen Klopp spøkte med at han har et dyrt ansiktsuttrykk etter at han ble bøtelagt med 30 000 pund av fotballforbundet for å ha ropt til linjemannen under Liverpools kamp mot Manchester City tidligere denne måneden, etter at Mohamed Salah ble lagt i bakken av Bernardo Silva i det som Liverpool-manageren beskrev som det klareste frisparket han har sett noen gang.

Selv om Klopp fikk direkte rødt kort, må han ikke stå over noen kamper på grunn av sin oppførsel. 

Tyskeren tror faktisk ikke at han ville ha blitt straffet i det hele tatt, hadde han kontrollert følelsene bedre og hatt et annet ansiktsuttrykk da han snakket til linjemannen og dommeren.

– Jeg vet hvordan jeg så ut

Under pressekonferansen foran lørdagens hjemmekamp mot Leeds ble Liverpool-manageren spurt om han syntes straffen var rettferdig.

– Jeg vet hva jeg sa til linjemannen. Og jeg vet at dersom jeg hadde sagt det fra lenger avstand med et litt annet ansiktsuttrykk, så ville det ha vært helt greit, svarte Liverpool-manageren.

– Jeg sa bare: «Hvordan kan du unnlate å gi frispark? Hvordan?» Men jeg vet hvordan jeg så ut.

– Det var det dyreste ansiktsuttrykket, om ikke i verden, så i alle fall her. Jeg synes det er masse penger, men jeg hører at de vil bli brukt på noe bra, så det er greit.

– Om jeg burde ha blitt utestengt? Jeg vet ikke. Jeg har aldri vært i en slik situasjonen tidligere. Jeg har aldri fått rødt kort før. Jeg har aldri fått gult kort heller, så vidt jeg vet.

– Jeg har ikke fulgt med på hva som har skjedd med andre managere som har fått rødt kort, så jeg vet ikke hvilken straff disse har fått.

Leeds-manageren ble utestengt

Da ble Klopp gjort oppmerksom på at Leeds-manager Jesse March fikk rødt kort tidligere denne sesongen, og måtte da sone karantene.

– Jeg er feil person å spørre om dette var riktig avgjørelse. Jeg fikk en karantene for mange år siden, i Champions League med Dortmund i en lignende situasjon, men Champions League er selvsagt en helt annen turnering.

– Jeg er ikke glad, lettet eller noe slikt. Jeg var bare klar til å ta straffen de kom til å gi meg, og komme meg videre.

Dette er altså første gange at Klopp er blitt utvist etter at han kom til Premier League. Han har imidlertid fått bøter av fotballforbundet for sin oppførsel også et par ganger tidligere,

I februar i fjor ble tyskeren bøtelagt med 45 000 pund etter at han innrømmet at han hadde stilt spørsmål ved integriteten til dommer Kevin Friend etter en uavgjortkamp mot West Ham.

For fire år siden fikk Klopp en bot på 8000 pund og en advarsel om sin fremtidige oppførsel etter at han løp ut på banen for å feire med keeper Alisson Becker etter at Divock Origi avgjorde Merseyside-derbyet seks minutter på overtid.