– Jeg har tre kamper på å redde jobben min

Liverpool møter en Leeds-manager under stort press.

Liverpool møter det laget i Premier League som ligger sist på formtabellen de siste åtte kampene. Laget har kun tatt to av 24 mulige poeng, og har ikke vunnet en ligakamp siden august. Da slo de Chelsea 3-0

Denne sesongen har Jesse Marsch sitt lag kun vunnet to ligakamper, og er nå under streken sammen med Wolverhampton og Nottingham Forest. De amerikanske manageren vet at han er under stort press.

– Eierne har vært veldig støttende, men jeg er ikke dum. Jeg skjønner at jeg setter dem i en veldig vanskelig situasjon for å fortsette med støtten dersom vi ikke vinner kamper. Mitt fokus er kun på hva som er nødvendig for de neste tre kampene, og så kan du inkludere Wolverhampton-kampen i ligacupen, sier Marsch til The Telegraph

Han prøver å finne løsninger for å beholde jobben. Han erstattet populære Marcelo Bielsa 1. mars, og reddet Leeds fra nedrykk forrige sesong.

– Jeg har snakket med Angus (Kinnear), Victor (Orta) og Andrea (Radrizzani) mange ganger. Vi har gjort noen ting, og justerer planene våre for VM slik at vi kan tenke på hvordan vi maksimerer det vi trenger her og nå. Alt fra kampene, til hvor vi har planer om å dra for å trene. Vi har snakket om å få inn flere i trenerstaben, og har vurdert ting som psykologer for å utvide det arbeidet vi gjør som støtteapparat. Og overganger, så klart.

«Er drittlei motgangen»

Da Leeds tapte hjemme mot Fulham, kunne en høre Leeds-supporterne synge «You’re getting sacked in the morning» på Elland Road. Den amerikanske manageren synes ikke atmosfæren var i for negativ. Men selv er han opprørt over at det har gått som det har gått.

– Jeg faktisk ganske sint nå. Jeg er lei av å spille kamper der vi henger med i kampene, og i mange tilfeller er bedre enn motstanderen, så ender vi med å ikke få med oss noe. Jeg er lei av at vi ikke kan utnytte det når vi er det beste laget i kampene, og jeg er lei av at vi gir bort for enkle mål. Jeg er lei av at vi ikke får de resultatene vi bør få, sier han.

– Jeg var spiller i 14 år, og har vært trener i 13. Jeg har aldri tapt så mye i karrieren min, og jeg er drittlei av det. Jeg prøver å finne ut hvilke spillere jeg kan regne med på det høyeste nivået nå, og hvilke taktiske avgjørelser vi kan ta når vi legger kampplanen. Jeg må hjelpe spillerne med å finne selvtilliten, og velge spillere som er klare for å gi alt de har i disse kampene, slik at vi får poengene vi trenger.

Liverpool - Leeds spilles lørdag kl. 20.45, og vises på V Sport PL og Viaplay.