Ibrahima Konate:– Det var to lange måneder

Det var iallfall en positiv ting å ta med seg fra gårsdagens kamp: Ibrahima Konate er tilbake og klar for å snu Liverpool-skuten.

Liverpools franske midtstopper har vært ute med en skade helt siden starten av sesongen. Det har åpnet opp muligheter for Joe Gomez, men engelskmannen tok ikke vare på sin sjanse. Det er også vaklende form på både Joel Matip og Virgil Van Dijk for tiden. Da er det bra at Ibrahima Konate virker å være tilbake for fullt igjen.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake. Det var to lange måneder, og jeg vil takke det medisinske apparatet, som har hjulpet meg hele veien.

23-åringen fikk noen minutter på tampen mot The Gunners søndag, og med Liverpools vaklende forsvar er nok veien tilbake på laget kortere enn noen gang.

– Jeg er selvfølgelig lei meg på vegne av laget, som ikke fikk den starten de ønsket. Det er trist, men vi må holde hodet oppe og jobbe hardt hver dag, sier Konate til liverpoolfc.com.

KLAR: Ibrahima Konate har vært tilbake i trening for Liverpool i en drøy uke.

KLAR: Ibrahima Konate har vært tilbake i trening for Liverpool i en drøy uke.

Kan få muligheten mot Rangers

I Konates fravær har Liverpool slitt med å holde nullen, og attpåtil sluppet inn det første målet i majoriteten av kampene denne sesongen. 23-åringen vet ikke hva problemet er for øyeblikket.

– Jeg kan ikke forklare det... Vi må snakke sammen på banen og gi alt fra start til slutt. Nå må vi se på hvor vi gjorde feil (i går) og prøve å rette på dem til neste kamp. Det var ikke et godt resultat for meg personlig, for spillerne eller for supporterne. Ha oss unnskyldt for det, så skal vi prøve å gi enda mer, forteller han.

Det er ingen tvil om at verken Jürgen Klopp, Liverpools spillere eller de rødes supportere forventet at sesongen ville se slik ut i oktober. Premier League virker å være kjørt allerede etter åtte serierunder. Konate bekrefter at frustrasjonen er stor innad i troppen.

– Selvfølgelig. Starten av sesongen har ikke begynt bra, og det var nok noe flere ikke forventet. De siste månedene har jeg ikke vært inne på laget, så det er vanskelig for meg å forklare situasjonen. Nå er jeg heldigvis tilbake og klar for å gi alt.

Den første muligheten til å slå tilbake vil være i Champions League allerede på onsdag. Da venter Rangers til en heksegryte på Ibrox Stadium. Det hadde ikke vært overraskende om Konate får sjansen fra start mot skottene.

– Kampen er hos Rangers, og jeg vet det er en stadion med god atmosfære. Vi spiller fotball for slike stunder og vi må få et godt resultat. Å kvalifisere seg videre er det neste steget, avslutter Konate.

Liverpool møter Rangers til en ny viktig kamp i Champions League onsdag. Kampen starter 21.00 og sendes på TV 2 Sport 1.