10 poeng på åtte kamper:Den svakeste ligastarten på ti år

Liverpool står med ti poeng på åtte kamper. Vi må tilbake til Brendan Rodgers sin første sesong for å finne en mer poengfattig Premier League-åpning.

Ti poeng på åtte kamper i Premier League. Et poengsnitt på 1,25 per 90 minutter. På slutten av sesongen, etter alle kampene er ferdigspilt, gir det 48 poeng. Hva har skjedd? De røde kan ikke skylde på kampprogram, ei heller uflaks. Denne sesongen er det noe som er fryktelig galt, og gårsdagens Arsenal-kamp gjorde ikke saken enklere.

Trent Alexander-Arnold og Luis Diaz måtte ut med skade, og ifølge Klopp kan duoen være ute i en god stund. Dommeravgjørelser buttet i mot, og lite virker å fungere for noen av dem på banen.

Det er absolutt lov å være skuffet etter denne sesongstarten, for det er en god stund siden situasjonen har vært lik. Da må man nemlig tilbake til Brendan Rodgers, Joe Allen og 12/13-sesongen.

10 ÅR SIDEN: Brendan Rodgers startet sin første Liverpool-sesong med ni poeng på åtte kamper i Premier League.

10 ÅR SIDEN: Brendan Rodgers startet sin første Liverpool-sesong med ni poeng på åtte kamper i Premier League.

Lenge siden sist

Jürgen Klopp har knapt vært i nærheten av en like dårlig sesongstart. I de siste sesongene har de røde lagt i nærheten eller over 20 poeng etter de åtte første kampene. Det toppet seg kanskje for tre år siden da Liverpool stod med 24 poeng og full pott. Det endte også med et ligagull.

Slik har det gått etter åtte serierunder de siste elleve sesongene:

12/139 poeng
13/1417 poeng
14/1513 poeng
15/1612 poeng
16/1717 poeng
17/1813 poeng
18/1920 poeng
19/2024 poeng
20/2117 poeng
21/2218 poeng
22/2310 poeng

Det er ikke pene tall, og denne sesongen er kanskje vanskeligere å svelge enn i 2012. Agger er byttet ut med Van Dijk, Allen med Thiago, Enrique med Robertson. Forventningene ble satt i Klopps beste sesonger, og man forventet at tyskerens lag bare skulle fosse på videre.

I de første åtte kampene har nok flere fått en realitetssjekk på hvor Liverpool ligger på rangstiger for øyeblikket.

ØNSKET: Jürgen Klopp vil, og bør, få god tid til å snu Liverpool-skuten, men noe må skje snart.

ØNSKET: Jürgen Klopp vil, og bør, få god tid til å snu Liverpool-skuten, men noe må skje snart.

Tar selvkritikk

Etter kampen i går virket Jürgen Klopp både sliten og litt nedbrutt i sitt intervju med Viaplay. Tyskeren har nok lagt oppe om nettene, for det er ingen tvil om at Liverpool er ekstremt viktig for ham. Han tar også selvkritikk på en litt spesiell måte enn vanlig.

– Målet vi slapp inn like før pause var nok ikke vårt smarteste valg. Vi hadde et frispark og kontrollerte kampen, men vi åpnet oss opp. Jeg kunne skreket på sidelinjen for å stoppe det fra å skje, men det gjorde jeg ikke. Det er min feil, sa han til Jan Aage Fjørtoft.

Det er vanskelig å se mye positivt for øyeblikket, med nye skader, uheldige situasjoner på banen og resultater som butter imot hver uke. Klopp ser mot neste kamp, og det er kanskje det eneste riktige å gjøre.

– Vi scoret en veldig fortjent utligning, men hovedproblemet var at vi ikke spilte fotball i den andre omgangen. Målene vi slipper inn har ikke noe med systemet å gjøre, vi manglet konsentrasjonen. Vi må slå tilbake, og det skal vi gjøre, sa tyskeren.

Liverpool går inn i en uke med en Champions League, og en Premier League kamp. De røde møter først Rangers borte i Skottland onsdag 21.00. Kampen sendes på TV 2 Sport 1.