Dette skriver avisene etter et nytt nederlag i Premier League:«Klopp må gjøre tvilere til troende igjen. Ikke minst i sin egen garderobe»

De engelske avisene fokuserte på mye forskjellig etter kampslutt, men samtlige var enige i at Liverpool ikke ser ut som seg selv.

Søndag ettermiddag var det duket for det som egentlig burde være et toppoppgjør før sesongen. I skrivende stund er det ikke slik, og Liverpool måtte reise fra Emirates med null poeng i lommen etter en vanskelig og frustrerende aften.

Dette skrev avisene i England etter 2-3 tapet til Liverpool.

Paul Joyce i The Times fokuserte på hvor stor poengforskjell det allerede var for de røde i Premier League. Han satt det hele inn i et historisk perspektiv.

«Jürgen Klopp virker å ha gitt opp Premier League-tittelen to måneder inn i sesongen etter søndagens tap mot Arsenal. Det legger de røde 14 poeng bak serielederen. Liverpools sesong har vært en skygge av laget som presset City hele veien i en spennende tittelkamp forrige sesong, og som var nære ved å ta kvadrupelen.»

Joyce gir likevel litt tro til supporterne, selv om det er vanskelig å finne det for øyeblikket.

«Den største poengforskjellen som er hentet inn for en tittelvinner i England var i 1995-1996 da Manchester United hentet inn 12 poeng på Kevin Keegans Newcastle. I den forrige sesongen var Liverpool 14 poeng bak City, som da hadde spilt to kamper mer enn de røde. Til slutt vant Pep Guardiolas lag med et poeng.»

ET POENG BAK: Det er lite som tilsier at Liverpools sesong vil ta den samme vendingen som i forrige sesong.

ET POENG BAK: Det er lite som tilsier at Liverpools sesong vil ta den samme vendingen som i forrige sesong.

Etterforskning og skadeproblemer

I går kveld ble det rapportert av flere kilder at en hendelse på banen vil bli etterforsket av FA. Jürgen Klopp og Mikel Arteta ble briefet med situasjonen like før kampslutt.

«Arsenal og Liverpool står ovenfor en etterforskning av fotballforbundet etter en rasende ordveksling mellom de to lags spillere i den andre omgangen av 3-2 kampen på Emirates. Mikel Arteta og Jürgen Klopp ble snakket til av dommer Michael Oliver etter hendelsen, og det er forstått at de to managerne hadde en ny samtale med Oliver etter kampen.», skriver Sam Dean i The Telepraph.

Det skal, etter ryktene, være snakk om en ordveksling mellom Jordan Henderson og Gabriel Magalhaes.

«En rekke spillere var involvert i den heftige krangelen på banen, og Arsenal-forsvarer Gabriel Magalhaes og Liverpool-kaptein Jordan Henderson var i sentrum. FA har sagt at de var obs på en hendelse som fant sted under kampen og at de nå er i dialog med kamplederne og de to klubbene. I en uttalelse la FA til at de vil gjennomgå detaljene rundt hendelsen.»

Nick Ames i The Guardian fokuserte på skadene som kan forverre Liverpools sesongstart. Luis Diaz og Trent Alexander-Arnold måtte forlate banen før andre omgang med hver sin skade.

«Jürgen Klopp stod igjen med tre kostnader etter nederlaget, etter innrømmelsen av at Liverpool ikke lenger var i tittelkampen. Laget hans er 14 poeng bak lederne etter 3-2 og pådro seg ytterliggere skader på Trent Alexander-Arnold og Luis Diaz. Manageren beskrev dem som ikke bra.»

«Diaz gikk av før pause med en kneskade, og Alexander-Arnold fulgte på ved pause, etter å ha forsøkt å spille videre med en kneskade han pådro seg i duellen med Gabriel Martinelli. Begge vil gjennom en skann og Alexander-Arnolds resultat vil være spesielt viktig. Hans plass i Gareth Southates VM -tropp har vært gjenstand for diskusjon, og etter å ha gått glipp av EM 2020, på grunn av skade, ville et lignende utfall være ødeleggende for den 24 år gamle spilleren.»

DÅRLIG STEMNING: Ifølge flere kilder skal det ha oppstått en situasjon mellom Henderson og Gabriel Magalhaes. Diskusjonen dem i mellom fortsatte etter kampslutt.

DÅRLIG STEMNING: Ifølge flere kilder skal det ha oppstått en situasjon mellom Henderson og Gabriel Magalhaes. Diskusjonen dem i mellom fortsatte etter kampslutt.

Et trist jubileet for Jürgen Klopp 

Liverpool Echos Ian Doyle dekket kampen for Merseyside-avisen. Han brukte deler av sin kamprapport på å se på Premier League-tabellen etter et nytt tap.

«Å stå på sidelinjen og motta sarkastiske hån fra Arsenal-supporterne var ikke slik Jürgen Klopp ville ønsket å tilbringe Anfield-jubileet sitt. Hån fra Gunners-fansen var i midlertidig ikke den største bekymringen for Liverpool-sjefen, da en urovekkende sesong satte nye dybder i helgen som markerte hans syv år som leder. Det andre Premier League-nederlaget for sesongen, som etterlater Liverpool med svake 10 poeng på åtte kamper, deres verste start på en sesong på et ti år, er problem nok.»

Han valgte også å liste opp flere av de tilbakevendende problemene som oppstår for Liverpool denne sesongen.

«Men den virkelige bekymringen var måten tapet kom på, for de som så på hjemme kunne krysse av på listen over stadig mer regelmessige feil. Slippe inn det første målet? Ja. Mislyktes i å legge press på motstanderen? Ja. Å komme tilbake i kampen for så å kaste bort enhver sjanse for momentum? Ja. Nøkkelspillere i mye dårligere form? Ja.»

James Pearce i The Athletic var en av dem som kom med en form for positive nyheter i sin spalte. Han roste Roberto Firmino for sin sesongstart, før det negative kom på bordet.

«Roberto Firmino bidro med mye av det positive, og scoret sitt sjette ligamål for sesongen. Dermed overgikk han sine egne tall for 2021/2022-sesongen. Men jo lenger andre omgang gikk, jo mer ble Liverpools lagform oppløst. Klopps bytter gjorde dem verre i stedet for bedre.»

Han fokuserte også på kampens dommer, men var mest kritisk til Liverpool.

«Ja, kontakten var minimal da Thiago ble dømt for å ha felt Gabriel Jesus før den avgjørende straffen. Men bare se på den rene panikken som fulgte Liverpools manglende evne til å få orden i rekkene i øyeblikkene for den omstridte avgjørelsen. Når de trengte rolige hoder var roen fraværende.»

«Klopp tok et ord med Oliver etter kampslutt for å lufte egen frustrasjon. Men de virkelige problemene ligger nærmere hjemmet. Klopp må gjøre tvilere til troende igjen. Ikke minst i sin egen garderobe.»