– En vill kamp

Roberto De Zerbi var en stolt mann etter debuten som Brighton-manager.

Det var knyttet mye spenning til hvordan Brighton ville se ut etter at populære Graham Potter forlot klubben til fordel for Chelsea, og om Roberto De Zerbi kunne følge opp i samme stil. 

Etter 20 minutter av lørdagens kamp på Anfield var det ingen tvil om at italieneren hadde fått en pangstart på sin nye jobb, og Jürgen Klopp innrømmet at han og hans Liverpool-lag ble tatt på senga av De Zerbis taktikk. Det kunne fort ha stått både 0-3 og 0-4 før Liverpool våknet. 

– Det var en vill kamp. Jeg er glad og stolt på vegne av spillerne og klubben. Vi hadde en mulighet til å vinne, men Liverpool er et fantastisk lag. Samtidig ville det ikke ha føltes som et ran om vi hadde vunnet, sa han etter kampen ifølge Brightons nettsider.

– Honnør til Potter

De Zerbi retter en stor takk til forgjenger Potter for at han har overtatt et lag som fungerer så godt. 

– Jeg vet ikke om jeg er en god trener, men jeg er en modig trener, og i tillegg må jeg gi honnør til Graham Potter, som har satt sammen en veldig god tropp, sa De Zerbi. 

– Vi gjorde gode bytter og spilte en god kamp. Vi kunne scoret enda flere mål, og det er imponerende på en bane som Anfield, la han til.

Etter kampen var italieneren stolt over lagets prestasjoner. 

– Jeg ga uttrykk for hvor stolt jeg er da jeg snakket med laget i garderoben. Jeg ville at laget skulle spille med lidenskap og intensitet, og det var det de gjorde, sa han. 

Hyllet Trossard

De Zerbi hyllet også Leandro Trossard, som ble tredjemann på 30 år med Premier League til å score hattrick mot Liverpool på Anifeld. 

– Han spilte en veldig god kamp og scoret to flotte mål før han scoret sitt tredje på en vanskelig sjanse. Men jeg tror han kan gjøre det enda bedre fordi jeg synes han er en veldig god spiller, sa han. 

Trossard var også fornøyd etter kampen. 

– Det er alltid hyggelig å score tre mål, spesielt på Anfield. Det var synd vi ikke fikk med oss alle poengene, men vi er fornyd med et poeng. Det er alltid vanskelig å komme til Anfield og møte et så godt lag, sa belgieren.