Europeiske All Star-kamper kan bli en realitet

Chelsea-eier Todd Boehly ble latterliggjort for forslaget, men nå kan en variant av det komme til å skje.

Jürgen Klopp var blant dem som reagerte med latter da Todd Boehly lanserte ideen om en amerikansk-aktig «All Star»-kamp i Premier League, der de beste spillerne fra nord vil møte de beste spillerne fra sør til en show-duell.

– Når han finner en dato til den kampen kan han ringe med. I USA har spillerne fire måneders pause fra idretten. Vil han ta med Harlem Globetrotters også?

Klopp var langt fra den eneste som reagerte med en spøkefull tone, men nå viser det seg at Boehlys forslag kan ha fått tankene til å svirre hos de som selger tv-rettigheter og ønsker å få ut enda litt flere kroner fra fotballsupportere. 

The Times skriver nemlig nå at ideen om en All Star-kamp mellom Premier League og de andre europeiske toppligaene nå ligger på bordet hos ulike aktører i fotballen.

Enda mer tv-penger

Kamper mellom Premier League XI, La Liga XI, Bundesliga XI og så videre kunne blitt spilt hvor som helst i verden, og de ville nok generert ytterligere tv-inntekter for de ulike ligaene. Det har ført til at en rekke klubbeiere som Boehly har tent på ideen. 

«Ifølge kilder i Premier League vil denne ideen jobbes videre med sammen med andre forslag til hvordan man kan øke interessen og forbedre internasjonale tv-avtaler», skriver avisen.

«Halvparten av klubbene i Premier League har nå helt eller delvis eierskap i USA, og det er noe av bakgrunnen for disse samtalene. Noen av investorene i USA mener en All Star-kamp kan gi ny verdi til sporten i England uten ulemper, og at den kan gjennomføres uten å ødelegge for Community Shield».

Et konkret forslag om en slik All Star-kamp kommer nok ikke med det første, ettersom Boehlys idé ble så dårlig mottatt. Men vi har neppe hørt siste ord i denne saken.