Dette skriver avisene:«Dette føles som mer enn en formdupp»

De engelske avisene beskriver Jürgen Klopps frustrasjon og Liverpools ustabile prestasjoner etter den skuffende kampen mot Brighton.

«For Jürgen Klopp betyr dette resultatet en ny nedtur da laget var langt fra sitt beste og den manglende selvtilliten kom til syne. Etter en lidenskapelig forsvarstale for Trent Alexander-Arnold dagen før kamp, var det ingen forsvar for de kollektive feilene som ga gjestene fornyet momentum», skriver Paul Joyce i The Times.

«Mistanken om at Liverpools problemer er mer enn skaderelaterte har vært der, og til tross for opphentingen har den bare blitt styrket. Dette føles som mer enn en formdupp, og Klopp må bevise at spillerne ikke er på nedadgående kurve. Liverpool var heldige som ikke lå under med fire mål etter bare 18 minutter, og måten Brighton enkelt spilte seg gjennom forsvaret minnet om den ydmykende opplevelsen mot Napoli i Champions League for en måned siden». 

Liverpool ble straffet hardt på kontringene til de raske og smarte spillerne til Brighton, og Joyce mener den største bekymringen for Klopp bør være at dette er noe vi har sett før. Kaos og ingen kontroll. 

«Spillere som Fabinho og Virgil van Dijk, som tidligere har vært så viktige, fortsetter å underprestere, mens det bare tok fire minutter før det gikk i ball for Alexander-Arnold nok en gang», skriver Joyce.

Forsvaret ble revet i fillebiter

«Et poeng var det minste gjestene fortjente, og det er femte gang Liverpool har gitt fra seg poeng på syv ligakamper denne sesongen. Klopp var åpenbart oppgitt over lagets svingende prestasjon», skriver Andy Hunter i The Guardian.

Han skriver at Brightons debutantmanager Roberto De Zerbi fikk akkurat det han ønsket seg i form av en modig og god forestilling. 

«De viste selvtillit da de spilte seg gjennom Liverpools høye press og traff perfekt med pasningene gjennom midtbaneleddet, og truet forsvaret gang på gang resultat. Hadde det ikke vært for en strålende redning av Alisson og en svak heading av Danny Welbeck kunne de ledet med fire mål etter 18 minutter, og de hadde full kontroll før Firmino startet snuopperasjonen. Klopp innrømmet at Liverpool ble overrasket over Brigthons formasjon og tilnærming. Det tok en evighet før de reagerte». 

«Åpningsmålet kom etter en svak klarering av Trent Alexander-Arnold. Etter et solid forsvar av høyrebacken som hadde blitt vraket av England-manager Gareth Southgate, skulle Klopp gjerne hatt et solid svar fra spilleren han beskrev som verdensklasse. Men det kom ikke - i stedet gjorde Alexander-Arnold feil for begge Brightons mål og nesten et tredje før pause», skriver han.

«Liverpools forsvar ble revet i fillebiter i åpningsminuttene», skriver Hunter.

Klopp var irritert

«Liverpool ledet 3-2 og Jürgen Klopp jublet for en strålende takling av James Milner da humøret plutselig endret seg. Manageren pekte og ropte mot Fabinho, som begynte å rope tilbake da Klopp fortsatte å vise sin misnøye i 20 sekunder». 

Se høydepunktene fra kampen (saken fortsetter under videoen): 

«Dette ampre øyeblikket i 3-3-kampen mot Brighton sa mye om Liverpools mange problemer denne sesongen. Klopp var irritert over at han igjen måtte ty til sin 36 år gamle læregutt for å vise innstillingen som manglet hos de andre», skriver Chris Bascombe i The Telegraph

«Fabinho var i skuddlinjen, men Klopps raseri kunne ha vært rettet mot flere andre da han ble vitne til mer bevis på et system som i så mange år har vært i harmoni nå ikke fungerer».

Bascombe peker på at det er ironisk at Pep Lijnders sin bok kalt «Intensity» ble sluppet i sommer, når laget viser alt annet enn intensitet i sesongstarten. 

«Skulle boken ha blitt gitt ut på bakgrunn av de syv første ligakampene i denne sesongen, hadde den blitt kalt "Sløvhet"», skriver han». 

«Klopp virker like forvirret av svikten som oss andre, og til hans forsvar pynter han ikke på sannheten. Denne ukens valg av adjektiv var "fryktelig" og "forferdelig"».

Nok en skuffelse

«Få lag leverer drama som Liverpool, men for en gangs skyld var det hjemmefansen som ble lamslått av en sen scoring på Anfield. Jürgen Klopps lag så ut til å ha gitt sesongen vitamininnsprøytningen den trengte lørdag, før Leandro Trossard sprakk boblen med en sen utlikningen da Bighton sikret seg en imponerende uavgjort», skriver Neil Jones i Goal.

«Adam Websters uheldige selvmål så ut til å ha sikret seieren for hjemmelaget, men Trossard hadde siste ord da han scoret med syv minutter igjen på klokken og sørget for at Roberto De Zerbis regime som Brighton-manager startet med et positivt resultat». 

«For Liverpool, derimot, er det to nye poeng som går tapt i en sesong som var så lovende, men som så langt har gitt lite annet enn skuffelse».