Klar til å ta ansvar i fraværet av Diaz

Diogo Jota er en av spillerne som skal sørge for å gjøre savnet av Luis Diaz så lite merkbart som mulig.

Mandag ble det kjent at Luis Diaz ikke kommer til å spille for Liverpool igjen før etter vinterens fotball-VM. Det ble også bekreftet av manager Jürgen Klopp på tirsdagens pressekonferanse. 

Diaz har gjort venstrekanten til sin etter overgangen fra Porto i januar, og Klopp må nå finne ut hvem som er den beste erstatteren for colombianeren. Mange vil nok peke på Diogo Jota, som var med Klopp på tirsdagens pressekonferanse før møtet med Rangers i Champions League. 

Der ga portugiseren uttrykk for at han vil ta den oppgaven på strak arm. 

– Jeg er klar for å spille hvor enn manageren vil bruke meg. Jeg vil alltid gi hundre prosent, sa angrepsspilleren. 

Ikke i scoringsform

Han ble ofte brukt på venstrekanten som Wolves-spiller, men i den røde drakten har Jota som regel vært å se i spissrollen. De siste to kampene har han fått prøve seg som hengende spiss bak Darwin Nunez. 

– Det har vært en litt annerledes rolle. Jeg prøver alltid å gjøre så godt jeg kan, og i morgen er en ny mulighet, sier Jota. 

Så langt har det ikke blitt noen scoringer for de røde denne sesongen. 25-åringen var skadet gjennom hele oppkjøringen og jobber fremdeles med å finne sin beste form. Heldigvis ser ikke 19 kamper uten scoring for klubblaget ut til å bekymre Jota nevneverdig. 

– Jeg setter ikke personlige mål for sesongen når det kommer til antall scoringer. Jeg prøver alltid å bli bedre, og scoringer kommer litt an på hvilken posisjon du spiller. Men jeg ønsker alltid å være involvert foran mål, og i morgen har jeg en ny mulighet til det, sa han.

Det er nå over et halvt år siden sist Jota scoret for Liverpool. Det skjedde mot Manchester City på Etihad Stadium 10. april. 

Et annet alternativ på venstrekanten er Fabio Carvalho, som startet i den rollen i hjemmekampen mot Brighton for halvannen uke siden. Da ble unggutten byttet ut til pause. Darwin Nunez har også prøvd seg som venstrekant for Benfica.