Pressekonferanse: – Viljen til å kjempe er der. Den kommer alltid til å være der

Vi fulgte pressekonferansen til Jürgen Klopp og James Milner før møtet med Napoli.

Følg pressekonferansen i videoen øverst eller i livevinduet under.

Pressekonferanse

Velkommen til livedekning av pressekonferansen før møtet med Napoli på Anfield. Jürgen Klopp og James Milner skal svare på spørsmål fra journalistene i dag.

Pressekonferansen starter mandag klokken 14. 

Klopp er på plass

Jürgen Klopp er først ut i dag. Får spørsmål om tiden er inne for å hvile spillere inn mot Tottenham-kampen. 

– Det er ikke lenge siden Leeds-kampen, og jeg vet ikke helt hvordan det står til med de som spilte den kampen. Vi skal ikke ta unødig risiko, men alle vet at Napoli er i utrolig form og kanskje er det beste formlaget i Europa for øyeblikket. 

– Det handler ikke om å vinne 4-0 for å vinne gruppen. Vi ønsker å vinne, men resultatet er ikke veldig viktig for øyeblikket. Jeg må finne ut hvem som skal spille senere.

Noe å bevise etter tapet i bortekampen?

– I gruppespillet i Champions League er det viktigste å komme seg videre. Det er fullsatt Anfield, og vi skal gi alt. Da må vi ha spillere som er kapable til det fysisk. Når jeg vet hvem som kan spille, skal jeg tenke på hva vi må gjøre for å vinne kampen. Men vi møter et lag som spiller veldig bra. De forsvarer seg sammen, kontrer bra og spiller fin fotball. Vi tenker ikke på den forrige kampen. Det er en utfordring, men det er fint.

Matip ikke klar

Klopp sier at Joel Matip ikke er klar til kampen mot Napoli.

Konaté klar?

– Det er fint å ha han tilbake. Nå har han trent for fullt i åtte-ni dager, og han er et alternativ i morgen.

Havne under i kamp etter kamp

– Jeg forstår at du stiller spørsmålet. Det forrige målet vi slapp inn er helt ulikt andre mål vi har sluppet inn. Denne gangen ga vi dem målet. Ja, det gir grunn til bekymring. Men vi forsøker alltid å unngå å slippe inn først. 

– Jeg forstår at spørsmålet kommer, men jeg kan ikke svare noe annet. Det er et av flere problem vi har hatt denne sesongen. Men mot Leeds utliknet vi ganske raskt. Vi kunne vunnet, men gjorde det ikke.

Spørsmål fra italienske Gazzetta Dello Sport om at Napoli har kopiert Liverpools spillestil, og hva han tror om deres sjanser i turneringen?

– Hvis de spiller som de gjør i øyeblikket kan de nå finalen. De er formlaget i Europa. 

– Kopierte de stilen vår? Nei. Spalletti er en erfaren trener som har jobbet over hele verden. Nå ser det ut til at erfaringen kombinert med gode signeringer og gode avgjørelser har ført til et lag som spiller veldig godt sammen. De forsvarer seg annerledes enn oss, men det er likheter og det er ting vi liker å se. 

Bekymret for om laget har nådd toppen og er på vei ned?

– Dommen vil kanskje komme ved sesongslutt, og da kan spørsmålene stilles. For øyeblikket er det ikke helt rettferdig å dømme laget. Nå mangler vi mye kvalitet i angrep, og kan ikke gjøre endringer. Samme situasjon på midtbanen og egentlig overalt. 

– Men det er helt i orden at spørsmålene kommer. Men svaret må komme senere. 

– Vi er der ute for å bli bedømt, og sånn er det for managere og spillere i profesjonell fotball. Vi må komme oss gjennom det, med noen høydepunkter og noen smeller. 

– Jeg våknet midt på natten på grunn av det andre målet til Leeds. Du kunne se at guttene ønsket å vinne kampen. Vi ønsket å unngå å gi innkast til Leeds. Vi forsvarte oss ikke i midten fordi vi forventet å vinne ballen, og så blir det én mot to i boksen. 

– Vi forventer mer av oss selv, men vi må ta steg for å komme oss dit. Vi hadde gode øyeblikk i denne kampen også, og du må bruke de øyeblikkene. Det å unngå tabbene og å beholde det som er bra er nøkkelen. Det er ingen «quick fix», og det har vi fått beviset på nå. 

– Alt vil handle om meg nå, og at jeg ser sliten ut. Men det er jeg ikke. Jobben min er ikke bare å være her på solskinnsdagene. Jeg gir alt jeg har gjennom en vanskelig periode også. Nå skal vi forsøke å gi Napoli en god fight. Napoli har aldri vært en enkel kamp for oss. Men vi er videre, og så kan vi forsøke å gjøre noe spesielt av denne kampen. 

– Det handler om å vinne første duell, og å ta det derfra. Jeg er klar for det. Guttene ga meg signal etter kampen om at de også er klare for det, og supporterne også. La oss bruke det. Det er tøffe tider, utvilsomt. Ingen flyr høyt her. Men vi må bare gå for det. 

Den tunge perioden for to sesonger siden, sammenliknet med denne?

– Det å finne stabilitet er vårt store problem. Vi har hatt gode øyeblikk, men for mange dårlige. Vi må bare ta neste kamp. Ingen av lagene kommer til å la oss slippe unna, de vil utnytte vår situasjon. Så kan vi håpe at alle spillerne kommer friske tilbake etter VM. Så kan vi ta det derfra. Men så møter vi Aston Villa borte med en ny manager. 

– Vi gjemmer oss ikke fra denne situasjonen, og det er alltid håp om å vinne den neste kampen. Det er det vi jobber med. 

– Ingen bør forvente at vi kommer til å finne flyten med det samme. 

Om å våkne midt på natten og tenke på baklengsmål?

– Jeg er 55 år og våkner vanligvis et par ganger for å gå på toalettet. 

Det viktigste du vil se i morgendagens kamp?

– Etter alt jeg har svart på nå, så stiller du meg det spørsmålet? 

– Jeg vil se at vi fighter. Vi må jobbe, og det skal vi gjøre. Vi må sørge for at guttene som starter er klare til det. Men problemet er at Napoli også vil kjempe. Et lag i toppform. Vi har tidvis vært der de også, og de fortjener det. Men vi må være laget de ikke ønsker å møte. 

– Å si at vi ikke kjempet mot Forest er feil. Du taper kampen og så sier folk at du ikke gir nok. Vi kjempet mot en vegg i Forest og slapp inn et unødvendig mål. Vi kunne gjort mange ting bedre, men vi kjempet. 

– Å gi hundre prosent hele tiden krever full overbevisning og full fysisk evne til å klare det. Men viljen til å kjempe er der. Den kommer alltid til å være der. 

– Det å svare på deres spørsmål etter et tap er vanskelig og ren tortur, men det er del av jobben. Men jeg får bra betalt for dette. Dere kan kritisere oss, det er greit.

Spørsmål på italiensk. Er du redd for dem eller blir du motivert av å møte et så godt lag?

– Jeg elsker fotball og ser hva de gjør. Siden vi møtte Napoli har jeg sett noen høydepunkter og kamper, og det er virkelig bra. Jeg er ikke redd, men det er en vanskelig utfordring. Jeg har stor respekt for det de gjør, og Luciano har respekt for det vi har gjort. Nå er vi i en litt vanskeligere situasjon enn det de er. Men du er aldri sikker på at du vinner neste kamp selv om du er i god form. 

– Jeg er ikke redd, jeg ser frem til det. 

Klopp ferdig. Nå venter vi på Milner

James Milner er nestemann ut. 

Milner: Grunnene til de ustabile prestasjonene

– Vi klarer ikke gjøre alt som er nødvendig for å vinne på et stabilt nivå. 

– Neste kamp er alltid den vi fokuserer på, og der du kan få selvtilliten tilbake. Vi har hatt noen gode kamper og vet at det ikke er langt unna, men det har vært vanskelig å finne rytmen. Men vi må takle det bedre enn vi har gjort. Nå har vi muligheten til å slå tilbake. 

Milner: Vinne gruppen eller tenke på Spurs?

– Det handler alltid om den neste kampen. Vi har kommet oss videre fra gruppen og kan benytte kampen som en god test mot et lag i veldig bra form.

Milner: Lederrollen i vanskelig periode?

– Jeg har opplevd det meste innen fotball, og vi har vært gjennom skuffelser. Men det har vært finaletap eller å tape ligatittelen med et poeng. Vi har ikke vært gjennom så mange perioder som dette. Vi må forsøke å beholde positiviteten og finne stabiliteten. 

Milner: Slippe inn først i hver kamp?

– Det hjelper ikke å havne under. Samtidig har vi kommet tilbake i mange kamper. Men det er noe vi må forbedre. 

Milner: Noen spesielle erfaringer du kan trekke frem?

– Når ting ikke går bra vil det stilles spørsmål og det vil komme fortjent kritikk. Vi har satt en høy standard de siste årene. Vi må holde sammen, og meningene i garderoben er de som teller. Vi må analysere det vi gjør bra og det vi må forbedre. 

Milner: Stenge ute støy fra utsiden?

– Jeg legger ikke mye merke til det, enten det går bra eller dårlig. Ting endrer seg fort og du kan ikke legge for mye i det. Du må holde hodet kaldt. 

Milner: Frustrasjon i garderoben?

– Ja, vi forventer mye av oss selv og fansen forventer mye. Det er frustrerende når det ikke er bra. Prestasjonene har vært der i enkeltkamper, men vi gjør det ikke bra nok over tid, og det må vi endre på.

Milner: Mye skader og hva har det hatt å si?

– Stabilitet kommer når du kan stille med samme lag og rotere som du ønsker. Nå spiller nok enkeltspillere flere kamper enn de burde, og spillere må kastes inn på laget etter skader. Vi kan takle det bedre, og det er en del av fotballen. Men vi spilte mange kamper forrige sesong og hadde lite hvile i sommer, men det er en del av fotballen.

Milner: Kontraktssituasjonen?

– Det viktigste nå er å finne nivået vi ønsker å være på, og jeg skal gjøre det jeg kan og forhåpentligvis holde meg frisk.

Milner: Napolis midtbane og er det mulig å vinne 4-0?

– Napoli er et veldig godt lag, de er ubeseiret og topper ligaen. De var strålende forrige sesong også. Midtbanen er en sterk del av et sterkt lag. De spiller som et lag og har gode individuelle spillere. 

– Vi må bare forsøke å vinne kampen. Det er en fin test for oss, og forhåpentligvis kan vi spille godt og bygge videre på det.

Det var alt

Det var alt fra Milner og Klopp i dag. Takk for følget!