Stygg smell for Chelsea, mens Spurs berget poengene på overtid

Graham Potter fikk en leksjon av sine gamle elever.

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 2-3

Kieffer Moore og Bournemouth overrasket alle ved å ta ledelsen mot Spurs midtveis i første omgang, og samme mann doblet den fire minutter ut i annen omgang.

Ryan Sessegnon reduserte tolv minutter ut i omgangen, før Ben Davies headet inn utligningsmålet etter 73 minutter etter en corner fra innbytter Ivan Perisic. Snuoperasjonen ble fullført av Rodrigo Bentancur to minutter på overtid.

Dette betyr at Liverpool er ti poeng bak tredjeplasserte Tottenham med to kamper mindre spilt før kveldens kamp mot Leeds.

Brentford - Wolverhampton Wanderers 1-1

Det kom ingen scoringer i første omgang på Brentford Community Stadium, men to mål tidlig i annen omgang satte fart i kampen. Ben Mee sendte vertene i føringen i det 50. minutt, men før det var gått to minutter hadde Ruben Neves utlignet.

Sju minutter på overtid ble Diego Costa utvist for å ha stanget ned Ben Mee.

Brighton & Hove Albion - Chelsea 4-1

Brighton ledet 3-0 til pause på Amex Stadium. Trossard gjorde kampens første mål allerede etter fem minutter, før selvmål av Loftus-Cheek etter 14 minutter og Chalobah etter 42 minutter førte til at det så mørkt ut for gjestene da de gikk i garderoben etter 45 minutter. Havertz tente håp med et reduseringsmål tre minutter ut i annen omgang, men det ble slukket av Pascal Gross på overtid.

Dette var aller første gang at Brighton slår Chelsea i en ligakamp, og det var også tidligere Brighton-manager Graham Potters første tap som Chelsea-manager.

Det betyr at Liverpool er fem poeng bak Chelsea med en kamp mindre spilt før kveldens kamp mot Leeds. Samtidig passerte Brighton Liverpool på tabellen, og ligger to poeng foran de røde med en kamp mer spilt.

Crystal Palace - Southampton 1-0

Odsonne Edouard sendte vertene i føringen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål.

Newcastle United - Aston Villa 4-0

Newcastle tok ledelsen seks minutter på overtid i første omgang, da Callum Wilson satte et straffespark i mål. Vertene fikk straffesparket etter at rutinerte Ashley Young stoppet et skudd fra Miguel Almiron med hånda.

Samme mann doblet ledelsen elleve minutter ut i annen omgang, og bare tre minutter senere økte Joelinton til 3-0. Almiron ville også være med på festen, og gjorde 4-0 i det 67. minutt.

Newcastle konsoliderte dermed sin fjerdeplass på tabellen, åtte poeng foran Liverpool med to kamper mer spilt foran de rødes møte med Leeds.