Thiago var ikke å se på treningsbildene

Det faktum at playmaker Thiago Alcantara ikke var på noen av treningsbildene som ble knipset på AXA Training Centre fredag bekymrer Liverpool-supporterne.

Observante Liverpool-supportere la merke til at Thiago Alcantara ikke var på noen av bildene fra Liverpools treningsøkt på AXA Training Centre fredag. Nå frykter mange at spanjolen har pådratt seg en ny skade, selv om manager Jürgen Klopp ikke nevnte noe slikt på sin pressekonferanse fredag. Alle røde vil utvilsomt krysse fingrene for at den gode midtbanespilleren bare klarte å lure seg unna fotografenes linser denne gangen.

Det som er sikkert er imidlertid at Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita fortsatt er ute med sine langtidsskader. Ox har vært ute med en hamstringskade helt siden preseason i juli, mens Keita ikke har spilt siden Community Shield-seieren over Manchester City. Klopp sa fredag at ingen av disse to er i nærheten av å være tilbake i trening.

– Naby og Ox er fortsatt et stykke unna et comeback, sa Klopp til pressen.

Muskelskade for Melo

En tredje midtbanespiller er også skadet, nemlig Arthur Melo. Klopp opplyste fredag at brasilianeren sliter med en muskelskade, men sa ikke noe om hvor lenge midtbanespilleren vil være satt ut av spill. Arthur har kun et kort innhopp fra benken etter at han kom på lån fra Juventus like før transfervinduet stengte. Det var i tapet for Napoli i september. Han var ikke involvert mot Rangers i midtuken på grunn av skaden.

– Vi har en ny skade. Arthur Melo skadet seg på den siste treningsøkten før Rangers-kampen. Han skadet en muskel. Det er ikke unormalt. Vi må vente på ytterligere undersøkelser før vi vet hvor lenge han vil være ute. Han er ikke aktuell mot Arsenal, sa Klopp.

På den positive siden er Curtis Jones aktuell for troppen mot Arsenal. Midtbanespilleren har vært ute med et stressbrudd i høyre legg nesten hele sesongen, men kan etter å ha trent for fullt torsdag og fredag være tilbake i kamptroppen mot The Gunners på søndag. Hans eneste kamp denne sesongen var mot Manchester City i Community Shield i slutten av juli. Siden den gang har han sittet på innbytterbenken en gang, men har fortsatt ikke spilt et eneste minutt i Premier League og Champions League.

– Curtis Jones trente torsdag, og så bra ut. Dette var ikke hans første økt. Han er den som er nærmest å spille igjen av de skadede spillerne, sa Klopp fredag.

Robbo snart tilbake

Gledelig er det også at Andy Robertson har begynt å jobbe på treningsfeltet igjen. Venstrebacken har vært ute med en kneskade siden 4-1-tapet for Napoli i september. 

– Robbo løper masse. Han nærmer seg, sa Klopp fredag. 

Det er imidlertid lite sannsynlig at vi ser skotten i kamptroppen allerede mot Arsenal.

Mikel Artetas mannskap topper Premier League når et Liverpool som jakter sin første ligaseier siden slutten av august kommer på besøk søndag. 

Jürgen Klopps mannskap ligger på niendeplass i Premier League, med bare 10 poeng fra sine sju første kamper. Ligalederen har til sammenligning plukket 21 poeng, og er dermed elleve poeng foran Liverpool med en kamp mer spilt.

Arsenal - Liverpool spilles på Emirates søndag kl. 17.30 og vises på V Sport PL og Viaplay.