Virgil van Dijk hadde to gode år i Skottland, men har aldri spilt på Ibrox

Under midtstopperenes tid i skotsk fotball var Rangers i trøbbel.

Virgil van Dijk gikk fra Groningen til Celtic i juni 2013, da den skotske klubben bladde opp 2,6 millioner pund for, og tilbudte ham en fireårskontrakt.

Det ble med to sesonger i skotsk fotball for den store midtstopperen, før Ronald Koeman la 13 millioner pund for bordet og hentet ham til Premier League og Southampton på tampen av overgangsvinduet sommeren 2015.

Dette var to i en periode der Celtic var helt suverene i skotske Premier League, og dominerte. Celtic vant ligaen hver eneste sesong fra 2011/12-sesongen til 2020/21, da Steven Gerrard ledet Rangers til sin 55. tittel.

Rangers ble flyttet ned

Rangers havnet i tungt økonomisk trøbbel i 2011/12-sesongen, og satt under administrasjon. Klubben ble flyttet til fjerde nivå i det skotske ligasystemet, og måtte starte på nytt.

I van Dijks første sesong på Celtic Park rykket Rangers opp fra skotske League One. I hans andre sesong ble de nummer tre i Championship, og tapte mot Motherwell i playoff-finalen om opprykk. Det var først i 2016 klubben klarte å vinne Championship og rykke opp igjen til øverste nivå – og da var van Dijk for lengst solgt og etablert i Southampton.

Han har derfor aldri tidligere spilt på Ibrox, og kveldens kamp blir hans første møte med den tredje største stadion i Skottland. Han har faktisk kun spilt én gang mot Rangers som Celtic-spiller. Det var i en semifinale i ligacupen i 2015 på nasjonalarenaen Hampden Park. Den kampen vant Celtic 2-0.

ETT MØTE: Virgil van Dijk spilte kun én gang mot Rangers i tiden sin i skotsk fotball.

ETT MØTE: Virgil van Dijk spilte kun én gang mot Rangers i tiden sin i skotsk fotball.

Forventer pipekonsert

Med Rangers sitt forhold til Celtic, kan van Dijk forvente en skikkelig hatsk velkomst som tidligere Celtic-profil. Det er noe han er veldig godt forberedt på, og snakket om i forrige uke.

– Sist jeg fikk pipekonsert, var da jeg spilte mot England i Portugal i semifinalen av Nations League. Vi vant, så dersom det skjer og vi vinner, så tar jeg gjerne det, sa nederlenderen til Liverpools offisielle nettsider.

– Jeg lar meg ikke påvirke av det. Jeg prøver å spille mitt beste spill, og for å gjøre det må fokuset være 100 prosent på det. Jeg vet at det vil bli veldig tøft der med supporterne, så vi må være klare, sa han videre.

For Celtic var van Dijk med på å vinne to ligamesterskap, ligacupen, kom på årets lag i Skottland to ganger, og ble kåret til årets spiller av lagkameratene for 2013/14-sesongen.

Rangers - Liverpool har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.