Den unge Liverpool-keeperen måtte ut med skade – satte utespiller i mål

Marcelo Pitaluga trener fast på AXA Training Centre, men spiller kamper på nivå åtte.

Liverpool har 17 spillere utlånt denne sesongen, og en av dem som har fått minst oppmerksomhet, er den unge brasilianeren Marcelo Pitaluga.

Det spesielle med hans utlånsavtale, er at han fortsatt trener fast sammen under John Achterberg, Jack Robinson og sin landsmann Claudio Taffarel, og sammen med Alisson Becker og de andre førstelagsmålvaktene i klubben.

19-åringen kom til klubben sommeren 2020, og skal ha kostet 1,8 millioner pund da han kom fra Fluminense. Der spilte han sammen med Alissons bror Muriel. Fire ganger har han sittet på benken så langt for de røde – på vinteren forrige sesong.

Denne sesongen spiller han på nivå åtte for Macclesfield FC i Northern Premier League Division One West.

Måtte ut med skade

Ifølge Jack Lusby i thisisanfield.com hadde unggutten gjort sakene sine veldig bra så langt denne sesongen, for klubben som spiller i non-league. På 22 kamper hadde han kun sluppet inn 14 mål, og 11 ganger har han holdt nullen.

Macclesfield FC topper tabellen, og spilte tirsdag borte mot Runcorn Linnets.

Der skal Pitaluga ha skadet seg, da han stoppet ballen på et tilbakespill og skulle klarere. Det skal ha sett ut som at han fikk et problem med sin venstre ankel, ifølge Stephen Killen som var tilstede og dekker amatørfotball i nordvest-England.

Båren kom ut, men han kom seg av banen på egenhånd. Men problemet var at Macclesfield ikke hadde en målvakt på benken, og måtte sette en utespiller i mål. I tillegg var de redusert til 10 mann Macclesfield endte med å tape kampen 2-1.

Macclesfield FC er kanskje et navn mange vil huske fra gammelt av. Macclesfield Town FC ble stiftet helt tilbake i 1874, men ble nedlagt i september 2020 da de hadde store økonomiske problemer, hadde fått minuspoeng og rykket ned til femte nivå. Macclesfield FC spilte sin første sesong i fjor, i 2021/22-sesongen, og rykket opp til det som nå er nivå åtte.