Daily Mail: FSG i hemmelige samtaler med amerikansk kjøper

Forhandlinger skal ha pågått i flere uker.

Kilder som Daily Mail har vært i kontakt med tyder på at det kan gå fra et amerikanske eierskap til et annet.

Avisa skriver at Fenway Sports Group (FSG) i flere uker har holdt hemmelige forhandlinger med en potensiell kjøper, etter at de engasjerte storbankene Goldman Sachs og Morgan Stanley til å assistere et mulig salg av Liverpool FC.

FSG skal være villige til å selge til rabatterte £2,7 milliarder. Det har blitt spekulert i en markedsverdi på £4 milliarder.

Til sammenligning solgte Roman Abramovich Chelsea for £2,5 milliarder, og Liverpool regnes som en større merkevare globalt.

KAN STEVE BALLMER VÆRE I DISKUSJONER OM Å KJØPE DE RØDE: 66-åringen er kjent fra sin rolle i Microsoft, i tillegg til å være basketball-eier.

KAN STEVE BALLMER VÆRE I DISKUSJONER OM Å KJØPE DE RØDE: 66-åringen er kjent fra sin rolle i Microsoft, i tillegg til å være basketball-eier.

Likevel vil det være en stor fortjeneste på £300 millioner-investeringen i 2010.

Hvem er FSG i samtaler med?

I utgangspunktet vil neppe FSG selge til en eier som blir ansett som uetisk.

Det er mye amerikansk kapital på markedet. Basketball-eierne Steve Ballmer (LA Clippers) og Steve Pagliuca (Boston Celtics) har vært linket til et kjøp.

Ricketts-familien, som lenge var med i kampen om Chelsea, skal ikke være aktuelle.

Mirror skriver at Mukesh Ambani, verdens åttende rikeste mann, skal ha forhørt seg om Liverpool. 

65-åringen fra India er en stor sportsfan og var sentral i etableringen av fotballserien Super League i landet, hvor han eier Mumbai Indians. Ambani eier også cricket-giganten med samme navn.