James Pearce i The Athletic:– Usikkerheten rundt eierskapet vil ikke stoppe FSGs investeringer i troppen

The Athletic-journalisten James Pearce svarte på flere av Liverpool-supporternes spørsmål før kampen mot Southampton.

Det er få som vet mer om hva som rører seg i Liverpool Football Club enn The Athletic-journalisten James Pearce. Før kampen mot Southampton lørdag hadde engelskmannen en såkalt Q&A, eller spørsmål og svar-segment.

Da fikk Pearce flere spørsmål om flere overganger og hvordan eiernes ønske om salg vil påvirke klubben på det området.

– Det jeg kan si er at jeg har blitt fortalt om at usikkerheten rundt eierskapet ikke vil stoppe FSG fra å investere i troppen på lik linje som de alltid har gjort. Det gjelder også under denne prosessen, skriver Pearce på The Athletic sin side.

EKSPERT: James Pearce har god kontroll på hva som rører seg i Liverpool. I sommer var han på besøk på Liverpoolfestival på Gjøvik.

EKSPERT: James Pearce har god kontroll på hva som rører seg i Liverpool. I sommer var han på besøk på Liverpoolfestival på Gjøvik.

Flere midtbanespillere må inn

De fleste er enige om at Liverpool bør på utkikk etter en midtbanespiller, eller kanskje to før neste sesong. Til sommeren forsvinner sannsynligvis Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain på gratisoverganger. James Milner er også på utgående kontrakt.

Da står klubben igjen med Fabinho, Henderson og Thiago som de mer faste innslagene. Jürgen Klopp har også Elliott, Jones og Bajcetic som de yngre representantene.

– For øyeblikket er det vanskelig å vite hva som vil skje i januar. Personlig tror jeg de må signere en midtbanespiller. Ellers må de kjøpe tre til sommeren, og det er mye i løpet av ett overgangsvindu, mener Pearce.

I løpet av FSGs regjeringstid i Liverpool har klubben fulgt noelunde det samme mønsteret på overgangsmarkedet. Det må først selges, og så kan de kjøpes. Det kan bli et problem før neste sesong.

– Jeg kan ikke se for meg at det vil komme mye inn i salg, og klubben trenger midtbanespillere. Det kan bli kostbart.

Pearce har nok helt rett i det. Jude Bellingham ryktes å ha en prisslapp på godt over 100 millioner pund. Brightons Moises Caicedo skal ligge på rundt 60 millioner pund, og Nico Barella i den samme prissklassen.

– Liverpool trenger mer penger enn den selvbærende forettningsmodellen kan sikre i de neste 12-24 månedene. Da kan de være sikre på at det kan konkurreres om de største trofeene, mener Pearce.