The Times:«FSG har en plan også om de fortsetter som Liverpools eiere»

Selv om Fenway Sports Group sonderer markedet, er det slett ikke sikkert de selger, verken deler eller hele Liverpool FC.

Paul Joyce og Matt Lawton i The Times slår som mange andre fast at Liverpools eiere, Fenway Sports Group, sonderer terrenget med tanke på et mulig salg av Anfield-klubben. I tillegg lanserer duoen et par mulige kjøpere.

De viser til at alle de fire budgiverne som la inn bud på Chelsea da London-klubben var til salgs i vår, hadde sterke linker til USA. Kilder nær salget av Chelsea antar derfor at det vil være sterke interesser i USA også for et kjøp av Liverpool.

En av gruppene ble ledet av den tidligere British Airways-formannen Sir Martin Broughton, og hadde betydelig støtte fra Michael Klein. Sistnevnte var rådgiver for statsminister Gordon Brown under finanskrisen i 2008.

Broughton har har sterke linker til Liverpool fra før, da han var midlertidig formann i Anfield-klubben i 2010, da han var med på å selge klubben til FSG. Broughtons forsøk på å kjøpe Chelsea hadde også støtte fra Creative Artists Agency og Evolution Media Capital. 

Kan ikke legge ned veto

Liverpools supportere vil gjerne ha et ord med i laget dersom klubben igjen skal selges, men det nye supporterstyret har ikke mulighet til å legge ned noe veto mot et salg. Broughtons tidligere engasjement i Liverpool vil imidlertid trolig gjøre ham populær som en mulig fremtidig eier. 

Kilder The Times har vært i kontakt med tror også det kan bli interesse for Liverpool fra Ricketts-familien, som eier baseball-klubben Chicago Cubs, og som vurderte å kjøpe Tottenham Hotspur før de la inn bud på Chelsea.

Fenway Sports Group har instruert sine bankforbindelser, de amerikanske bankene Goldman Sachs og Morgan Stanley, å sjekke ut hva potensielle kjøpere er villige til å betale for Liverpool FC, i søken etter frisk kapital. 

The Times forstår det slik at FSG ikke har noen umiddelbare planer om å selge Anfield-klubben, og at dagens eiere bare sonderer terrenget i forhold til et eventuelt salg. 

FSG har i flere år ønsket å tiltrekke seg nye minioritetseiere, og det kan bli utfallet også denne gangen. Ved å få fakta på bordet i forhold til hva noen er villige til å betale for hele klubben, kan FSG finne ut av mindre andeler er verdt, og dermed velge å selge en prosentandel av klubben. De har også muligheten til å selge hele klubben, om budet er fristende nok, men ifølge The Times har FSG også en plan for hva de skal foreta seg om de fortsetter som klubbens eiere.

The Times tror at prosessen som nå er satt i gang vil resultere i at noen fra utsiden investerer i Anfield-klulbben, men de er slett ikke sikre på at FSG selger seg helt ut.