Spirit of Shankly stiller krav til FSG i forbindelse med et eventuelt salg

Supporterunionen krever å bli tatt med på råd dersom Fenway Sports Group skal selge Liverpool FC.

Liverpool Echo melder at Spirit of Shankly har skrevet til Liverpool FC og bedt om en redegjørelse fra Fenway Sports Group om de nåværende eiernes posisjon som eiere.

Den innflytelsesrike supporterunionen sier de forventer å bli tatt med på råd dersom klubben skal selges i den nærmeste fremtid.

FSG virker å være åpne for å selge seg helt ut av Liverpool FC etter å ha hyret de amerikanske bankene Goldman Sachs og Morgan Stanley til å hjelpe dem med å utforske mulighetene for et salg, ifølge en artikkel i The Athletic.

Neppe nært forestående

De amerikanske eierne bekreftet i en pressemelding at de vil vurdere nye aksjeeiere om dette er i klubbens beste interesse, men Echo tror ikke at et potensielt eierskifte er nært forestående. 

«Vi har sett rapportene om at FSG har lagt Liverpool FC ut for salg. Spirit of Shankly har skrevet til LFC for å få en klargjøring, og vil avvente et svar før vi kommenterer saken. Vi forventer dog at både supporterstyret og SOS blir involvert i prosessen, slik at supporterne står i fremste rekke ved et eventuelt salg, og at supporterne er fremst i tankene til fremtidige eiere», heter det i pressemeldingen til SOS.