Historisk styre er satt: – Ingen andre Premier League-supportere har den muligheten vi nå har

En historisk milepæl for Liverpool-supporterne er nådd.

I desember i fjor kunngjorde Liverpool FC at de ville sette i gang arbeidet med å etablere et supporterstyre som skal være representert og ha stemmerett når avgjørelser tas på høyeste nivå i klubben. 

Nå er styret, bestående av 16 medlemmer, satt. Ti av medlemmene kommer fra den offisielle supporterunionen Spirit of Shankly (SOS). Styrets leder Joe Blott representerer også SOS. For øvrig har Kop Outs, Liverpool FC Women Supporters Club, OLSC Glasgow, Spion Kop 1906 og Liverpool Disabled Supporters Association fått en representant hver, i tillegg til en uavhengig representant. 

Managing Director i Liverpool FC, Andy Hughes, var til stede på stiftelsesmøtet og signerte kontrakten som lovfester samarbeidet mellom klubben og supporterne.

«En juridisk bindende forpliktelse fra Liverpool FC for å strukturere dialogen og samarbeidet med supportere, styrke involveringen av supportere i viktige saker som har betydning for klubbens fremtid», skriver liverpoolfc.com

Supporterne har sikret at ordningen forblir også i det tilfelle at Fenway Sports Group skulle finne på å selge klubben til noen andre. 

Super League startet det hele

FSG måtte i etterkant av Super League-fadesen beklage til supporterne, og de har i etterkant vært klare på at et slikt påfunn aldri kommer til å havne på agendaen igjen. 

Det var på bakgrunn av den saken at supporterne krevde å ha en stemme i styrerommet der avgjørelsene til klubben tas. Nå er det på plass, og supporterne har nå fått en unik mulighet som få eller ingen andre i landet har. 

– Ingen andre Premier League-supportere, kanskje ingen andre fotballsupportere, har den muligheten vi nå har, og vi må gripe sjansen, sier den nyvalgte lederen Blott. 

– Vi går inn i en ny æra når det gjelder involvering av supportere i klubben, og jeg ser frem til å jobbe enda tettere med våre samarbeidspartnere. Dette er historisk og banebrytende arbeid. Det er et steg inn i det ukjente, men jeg tror virkelig på at dette vil være positivt for både dagens supportere og ikke minst fremtidige generasjoner, sier han.

Blott vil sammen med nestlederen i styret, som har til gode å bli valgt, møte klubbens ledelse fire ganger i året for å diskutere viktige strategiske saker. Ifølge The Athletic vil det nye supporterstyret legge ned veto dersom klubben skulle forsøke seg på en ny utbryterliga, og de får også langt større innflytelse på blant annet spørsmål om billettpriser og kampopplevelsen.