Går hardt ut mot UEFA - får støtte av Klopp

Under 20.000 billetter til hver av finalistene – over 20.000 billetter til «UEFA-familien» på Stade de France 28. mai.

Liverpools supporterunion Spirit of Shankly (SOS) går hardt ut mot UEFA og kaller det europeiske fotballforbundet for hyklere. Bakgrunnen er svindyre billetter til Champions League-finalen mot Real Madrid på Stade de France i Paris 28. mai. SOS mener UEFA er vel så grådige som Super League-klubbene de i fjor kritiserte, og viser til at billettinntektene til forbundet har økt med 38 prosent de siste fire årene.

Det skriver The Guardian.

Få og dyre billetter

I tillegg til at kun én av fire billettprisklasser er med en pris på under 100 pund per billett, er ikke klubbene tildelt særlig mange av de 75.000 som vil være i omløp. De fire kategoriene har prislapp på 50, 125, 410 og 578 pund per billett, og klubbene har bare fått 19.618 billetter hver til disposisjon.

Samtidig har UEFA selv holdt av 23.764 billetter til det de kaller «UEFA-familien» samt sponsorer. De resterende billettene, 12.000 i tallet, blir gjenstand for vanlig salg.

Allerede ser man billetter bli solgt på nett for mellom 3000 og 15.000 pund, og SOS går nå hardt ut mot UEFA.

«Supportere er lei av å se laget sitt nå finaler når det er umulig å få tak i billetter. Og lei av altfor høye billettpriser. Fotballsupportere er lei av å bli utnyttet, og det er på tide at UEFA begynner å prioritere supportere over sponsorer», skriver de.

Klopp: Hvor er billettene?

Jürgen Klopp snakket om problemet på sin pressekonferanse fredag.

– Er det riktig at klubbene får 20.000 billetter hver og at det er kapasitet til 75.000? Hvor er resten av de 35.000 billettene? spurte Klopp.

– Dette er virkelig dyre billetter og jeg kan ikke få satt ord på hvor takknemlig jeg er for hva folket gjør. Jeg håper så mange som mulig får til å ta turen. Man kan kanskje reise til Paris og ha en fin opplevelse selv uten billett. Hvis ikke kan man se den overalt.

– Det er vanskelig å komme seg dit, og jeg vil takke alle som følger oss, enten de har vært der én gang eller på alle kampene, sa Klopp.