FSG kjøper ishockeyklubb for 900 millioner dollar

FSG har tatt over aksjemajoriteten i Pittsburgh Penguins.

NHL bekrefter på sine nettsider at Fenway Sports Group har kommet til enighet med Pittsburgh Penguins om å overta aksjemajoriteten i ishockeyklubben. Det gjenstår kun godkjenning fra styret i NHL før avtalen er et faktum. 

Ifølge The Athletic er avtalen verdt hele 900 millioner dollar - drøyt åtte milliarder norske kroner. 

FSG eier fra før baseballklubben Boston Red Sox og Liverpool FC. Tidligere i år solgte de ti prosent av sine aksjer til RedBird Capital, som eier den franske fotballklubben Toulouse. FSG var da antatt å være verdt om lag 5,5 milliarder pund.

Har hentet trofeer

Mario Lemieux og Ron Burkle har eid Pittsburgh Penguins siden 1999 og blant annet ledet klubben til tre triumfer i Stanley Cup. De to blir med videre når FSG nå overtar aksjemajoriteten, og det blir ikke gjort endringer når det kommer til hvem som sitter i klubbledelsen.

Det bekrefter styreleder Tom Werner i FSG overfor NHL.com.

– Pittsburgh Penguins har en sterk organisasjon, en flott historie og en lidenskapelig fanskare. Vi vil jobbe hardt for å bygge videre på den enestående tradisjonen til Penguins når det kommer til mesterskap og underholdende spill, sier han. 

– Vi er spesielt glade for å kunne ønske Mario Lemieux og Ron Burkle velkommen til FSG. Vi har stor respekt for alt de har gjort i arbeidet med å gjøre Penguins til suksesshistorien vi kjenner i dag. Vi ser frem til å jobbe med hele teamet i Penguins, sier Werner.

FSG kjøpte Red Sox i 2001 og Liverpool i 2010. Begge steder har de fått sportslig suksess - Red Sox vant i 2004 sitt første mesterskap på 84 år, mens Liverpool endte sin 30 år lange ligatørke i fjor.