Det er på tide med en ny seier på Goodison Park

Det er over 11 år siden forrige tap på Goodison – men Liverpool har kun vunnet én av de siste ni.

Onsdag er det klart for det 239. Merseyside-derbyet, og Liverpool skal til Goodison Park for å møte et Everton-lag som er helt ute av form.

Det er en klisjé, men form har stort sett veldig lite å si når det kommer til disse oppgjørene. Jürgen Klopp har allerede uttalt at han kvier seg til derbyet, og liker at det blir for fysisk og går over streken. De røde har mye å revansjere mot den blå naboen. Forrige sesong ble på mange måter ødelagt av kampen der, da både Virgil van Dijk og Thiago Alcantara ble utsatt for stygge taklinger som ga langtidsskader.

I tillegg mistet Liverpool det som så ut til å være et seiersmål på overtid, da VAR plukket opp en marginal offside på ryggen til Sadio Mané i oppbyggingen til Jordan Hendersons scoring. Da Liverpool var inne i sin verste periode med skader og form i februar, ble det 2-0-tap på Anfield for tomme tribuner.

Det bør ikke være mangel på motivasjon når onsdagens kamp kommer.

Én seier under Klopp

Dette blir 117. gang de røde spiller borte mot Everton. Statistikken er fascinerende jevn – med 40 seire, 36 uavgjorte og 40 tap på de 116 kampene som er spilt på Goodison Park siden 1894.

Sist de røde tapte på den andre siden av parken, var i en ligakamp 17. oktober 2010 – for over 11 år siden. Tim Cahill og Mikel Arteta scoret målene, og kampen ble kanskje best husket for Roy Hodgsons håpløse uttalelser etter kampen, da han sa «det var den beste kampen Liverpool hadde spilt så langt». 

Goodison Park er faktisk en stadion der Jürgen Klopp ikke har fått så spesielt gode resultater. De røde har riktig nok ikke tapt der under tyskerens ledelse, men det har heller ikke blitt mange seire. Kun én gang har Liverpool fått med seg alle tre poengene.

Det skjedde 19. desember 2016, i Klopps andre sesong. Også da satt det langt inne. Fire minutter på overtid sendte Daniel Sturridge i vei et skudd. Det hadde ikke spesielt mye kraft, men gikk forbi Maarten Stekelenburg i målet og i stolpen. På returen var Sadio Mané raskest ute, og satte inn kampens eneste mål som sendte bortesupporterne til himmels.

Fra den scoringen kom også denne sangen:

«Mane scoring, all around us,
Kopites singing, having fun,
It’s the season of love and understanding,
Merry Christmas, Everton»

Fire uavgjorte på rad

Liverpool hadde strålende sesonger i 2018, 2019 og 2022 – men i alle kampene på vårparten av sesongen endte det målløst mellom de to lagene.

Forrige sesong var altså 2-2-kampen, der Everton slo tilbake to ganger – og Liverpool trodde de hadde vunnet på overtid.

Utenom seieren i 2016, har åtte av de ni siste kampene på Goodison endt med poengdeling. Tiden er absolutt moden for en ny seier på Goodison! Det nærmer seg fem år siden sist.

Everton - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.