En av få «Superleague-klubber» med høyere lønnskostander enn før pandemien

Og det er før bonusen for seriemesterskapet og de nye kontraktene er tatt med.

21. okt 2021 kl 15.56Arve Vassbotten

Ekspert på fotballøkonomi Kieran Maguire, har i en artikkel for The Atletic skrevet om hvordan økonomien har utviklet seg for klubbene som sto bak Superleague før og etter pandemien. Et av momentene som sammenlignes er lønnskostandene.

Den viser at Liverpool er en av fire klubber med høyere lønnskostnader etter pandemien. De andre er Tottenham, Manchester City og Inter Milan.

Liverpools lønnsutgifter var på 309,9 millioner pund i 2019-regnskapet, og gikk opp til 325,6 millioner pund i 2020.

Dermed er det bare Barcelona med 411 millioner pund, og Manchester City med 351,4 millioner pund som har høyere kostander enn Liverpool. 

Manchester Uniteds lønninger har gått ned med 11,3 prosent til 322,6 prosent fra før pandemien. Men sannsynligvis har også deres lønnsbudsjett fått seg en oppsving siste året med sommerens kjøp. 

Opp 118 millioner pund på fem år

For Liverpools del kommer bonusen for seriemesterskapet i 2020 først med når regnskapet for 2021 blir offentliggjort.

Sannsynligvis vil kostnadene gå opp igjen med seiersbonusen og nye spillere som Diogo Jota og Thiago Alcantara på lønningslisten.

Med en rekke nye kontrakter som er undertegnet og sannsynligvis den aller dyreste på gang med Mohamed Salah, blir neppe lønnsutgiftene noe lavere de neste årene.

Salah blir sannsynligvis den best betalte Liverpool-spilleren i historien med god margin om man kommer fram til en ny kontrakt.

Ifølge Liverpool Echo har Liverpools lønnskostnader har økt med 118 millioner pund de siste fem årene.

Kombinasjonen av høyere standard på spillerne som er kjøpt, nye kontrakter med bedre vilkår og ikke minst bonusutbetalingene de siste årene gjør at Liverpool nå er klubben med nest høyest lønnsutgifter i Premier League.