Kaide Gordon løper igjen

Liverpool-angriperen har vært ute i lang tid, og det blir nok fortsatt en liten stund til vi ser ham på banen.

Det er lenge siden vi har sett eller hørt noe fra Kaide Gordon. 18-åringen som ble kjøpt fra Derby County i januar 2021 har ikke vært på banen siden han spilte for U23-laget borte mot Leeds i starten av februar.

Angriperen har hatt problemer med bekkenet, og skaden har satt ham ut av spill i lang tid. Han var ikke involvert i sommerens pre-season, og har ikke trent eller spilt med noen av de aldersbestemte Liverpool-lagene på over ni måneder.

Onsdag kveld la han ut en videosnutt av seg selv på Instagram, der han løp på tredemølle. Det var thisisanfield.com som skrev om det først. 

Teknologi fra NASA

Det var ikke en hvilken som helst tredemølle. Det var en såkalt «antigravitasjonstredemølle», som vi ofte ser at idrettsutøvere bruker når de er på vei tilbake fra skader.

Det skal være en teknologi som opprinnelig ble utviklet for astronauter, der beina stenges inne i et lufttett kammer, og en ikke trenger å legge full vekt på beina når det løpes. Det virker logisk å bruke en slik teknologi med en lår/bekken-skade som Gordon har hatt, uten fare for mer overbelastning.

Foreløpig har han ikke trent utendørs, og det kan fortsatt være en lang vei tilbake til fotballen igjen, men at han løper må likevel tolkes som et godt tegn. Trolig vil han være med til Dubai sammen med de andre langtidsskadde spillerne.

Gordon ble 18 år i oktober, og har heldigvis god tid til å bli skikkelig frisk igjen etter skaden. Han har fire førstelagskamper og én scoring for de røde, siden overgangen fra Derby County for 3,4 millioner pund. Senere kjøpte Liverpool seg også ut av avtalen som gjorde at Derby skulle få 20 prosent fra et eventuelt videresalg, da Derby var i desperat pengenød.