– Taffarel er mye mer enn en trener for meg

Det er snart et år siden Liverpool hentet den brasilianske keeperlegenden inn i trenerstaben.

I slutten av november i 2021 kom den overraskende meldingen om at Liverpool hadde fått på plass en tredje keepertrener. Det var ikke hvem som helst, men den nåværende keepertreneren på det brasilianske landslaget, Claudio Taffarel.

VM-vinneren fra 1994 ble ansatt på Alisson Beckers anbefaling. Taffarel var Alissons forbilde da han vokste opp – en målvakt som vant VM med Brasil og som startet karrieren i klubben Internacional, der også Alisson og broren hans Muriel startet sine karrierer.

– «Tafa» er en som har hatt en stor påvirkning på livet mitt og karrieren min før han ble keepertreneren min, på grunn av alt han var som målvakt og alt han gjorde for det brasilianske landslaget, sier Alisson til Sky Sports

– Det var alltid nok til å beundre ham, men da vi startet å jobbe sammen på landslaget kunne jeg se at alle kvalitetene han hadde som spiller, var kvaliteter han også hadde som trener. Jeg har alltid følt meg bra når jeg har jobbet med ham på landslaget, selv om det kun var for korte perioder. Jeg så alltid for meg hvor bra det ville være å jobbe med ham hver dag, sier han videre.

Mer enn en trener for Alisson

De som følger Alisson og familien på sosiale medier, har nok fått med seg at 56 år gamle Taffarel også tilbringer tid med Liverpool-keeperen utenfor treningsfeltet.

– Da jeg signerte kontrakten min med klubben min i fjor hadde jeg allerede vunnet prisen som årets målvakt, og hvert eneste trofé jeg kunne vinne, men jeg ønsket fortsatt å forbedre meg. Slik er det fortsatt. Jeg er bare 30 år gammel, og har lang tid foran meg. Med å hente inn «Tafa», sammen med John Achterberg og Jack Robinson, har det gitt oss en veldig god miks, forteller Alisson.

– Vi har John sin erfaring med engelsk fotball, og det samme har Jack. De har hjulpet meg enormt med å finne meg til rette her, og forstå Premier League-fotball, klubben og landet. De har også forbedret meg. Når jeg nå har dem sammen med «Tafa», så er det utrolig.

SNART VM: Claudio Taffarel er keepertrener også for landslaget. Snart skal han og Alisson til VM.

SNART VM: Claudio Taffarel er keepertrener også for landslaget. Snart skal han og Alisson til VM.

Han forteller at han hadde savnet treningsmetodene fra hjemlandet.

– Hovedgrunnen til at jeg ønsket ham her var på grunn av måten du trener keepere på i Brasil. Det er noe jeg har vokst opp med, men ting endret seg da jeg kom til Europa. Da jeg gikk til Italia var det endringer fra Brasil, og da jeg kom til England var det annerledes fra Italia. Det er noen likheter, men jeg følte alltid at jeg ønsket å ha den typen trening igjen, sier han.

– Jeg føler at teknikken til brasilianske målvakter er noe av det beste i verden, og at vi er gode av en grunn. Grunnen er at vi har veldig gode keepertrenere som jobber på en måte som forbedrer oss hver dag. Ikke bare teknisk, men også fysisk. Det er en intens måte å jobbe på. Jeg er ikke en som er for mye i styrkerommet, og jeg liker å trene styrke og kraft på banen med ballen, så det hjelper han meg med.

Claudio Taffarel er fortsatt keepertrener for landslaget. Snart skal han og Alisson til VM.

Tottenham - Liverpool spilles kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.