City og Liverpool med felles pressemelding

Klubbene er veldig skuffet over flere stygge hendelser om fant sted på Etihad i går.

Politiet i Greater Manchester etterforsker en hendelse der en 15 år gammel Manchester City-supporter fikk hodeskader etter å ha blitt truffet i hodet av en plastikk-pint fylt med mynter, som ble kastet fra Liverpool-seksjonen under torsdagens ligacupkamp på Etihad. Det går bra med tenåringsjenta, selv om hun er svært preget av hendelsen.

Liverpool og Manchester City har nå gått ut med en felles pressemelding etter den stygge hendelsen. 

Der skriver de at begge klubbene er svært skuffet etter flere tilfeller av totalt uakseptabel oppførsel under torsdagens kamp. Disse hendelsene vil nå bli grundig etterforsket, og rapportert til politiet. De som blir funnet ansvarlige for disse hendelsene vil bli straffet av sine respektive klubber. 

The Athletic melder at flasker skal ha blitt kastet fra borteseksjonen og inn i hjemmeseksjonen, mens en Manchester City-supporter ble arrestert og kastet ut av stadion. En gruppe handikappede Liverpool-supportere skal ha blitt utsatt for rasisme.

– Greater Manchester Police etterforsker flere hendelser som fant sted under Manchester City v Liverpool i ligacupen i går kveld. En 15 år gammel jente ble behandlet for hodeskader under matchen på Eithad. Vi er klar over at flere gjenstander, inkludert mynter og røytbomber ble kastet under kampen. Vi kommer til å etterforske hendelsene, og vil gå gjennom opptak fra sikkerhetskameraene, siteres Gareth Parkin i Manchester-politiet av The Athletic.

De to klubbene påpeker at de samarbeider med sine supportergrupper for å få bukt med disse problemene, og ønsker å minne fansen om at de forventer bedre oppførsel enn dette. Samtidig takker klubbene den store majoriteten av fans for deres gode oppførsel i forbindelse med ligacupkampen på Etihad.