Slik gikk det i kampene klokken 16.00:City så ut til å gå mot seier inntil Gray klinte en nyttårsrakett i vinkelen

To av lagene foran Liverpool på tabellen gikk på overraskende poengtap.

Manchester City - Everton 1-1

Det hjalp ikke for Manchester City at Premier Leagues toppscorer, Erling Braut Haaland, satte inn sitt 21. ligamål for sesongen. De lyseblå gikk på et poengtap likevel.

Braut Haaland var på pletten og gjorde 1-0 for City midtveis i første omgang.

Everton hadde hatt store problemer med å skape muligheter på Etihad, inntil Demarai Gray klinte en nyttårsrakett helt oppe i vinkelen og utlignet til 1-1 midtveis i annen omgang. En opplagt kandidat til årets mål i Premier League.

City klarte ikke å slå tilbake, selv om det ble spilt hele tolv minutter med overtid.

Etter at de lyseblå ga bort to poeng er det nå åtte poeng opp til City for Liverpool.

Newastle - Leeds 0-0

Newcastle klarte ikke å få hull på byllen mot Leeds, og den målløse forestillingen på St James' Park betyr at skjærene fra nordøst er innen rekkevidde for Liverpool.

Newcastle har 34 poeng på 17 kamper, mens Liverpool bare er seks poeng bak med en kamp mindre spilt.

Fulham - Southampton 2-1

Andreas Pereira sendte Fulham i føringen på en volley etter en corner, men scoringen etter en drøy halvtime ser ut til å gå inn i historiebøkene som et selvmål av James Ward-Prowse.

Derfor var det kanskje ikke overraskende at det nettopp var Ward-Prowse som utlignet på et frispark drøye ti minutter ut i annen omgang.

Joao Palhinha avgjorde kampen for vertene, med en scoring i det 88. minutt.

Southampton blir dermed liggende helt sist i Premier League, mens Fulham er oppe på plassen bak Liverpool, altså sjuendeplass, med tre poeng mindre og en kamp mer spilt enn Jürgen Klopps mannskap.

Bournemouth - Crystal Palace 0-2

Scoringer av Jordan Ayew og Eberechi Eze sendte Crystal Palace i en tomålsledelse til pause på Vitality Stadium. Begge målene kom etter cornere.

Flere mål ble det ikke i kampen, og Palace tok tre viktige poeng som gjør at de nå ligger midt på tabellen, mens Bournemouth nå nærmere seg faretruende bunnstriden.