Derfor er det lite sannsynlig at vi ser Gakpo på banen mot Brentford

Transfervinduet i England og Nederland åpner ikke samtidig.

Det faktum at Cody Gakpo nesten ikke har trent på to uker etter Nederlands VM-exit er blitt nevnt som et argument for at det er lite sannsynlig at Liverpools ferskeste signering vil få sin Liverpool-debut før FA-cupkampen mot Wolverhampton den 7. januar. 

The Athletic opplyser også at det er en annen grunn til at det er lite sannsylig at vi ser Gakpo på banen i ligakampen mot Brentford 2. januar. Liverpool må antagelig ha en spesialtillatelse fra Premier League for å benytte Gakpo i kampen i London på årets andre dag. 

Først og fremst må Gakpo ha arbeidstillatelse i England før han kan spille for Liverpool, og den søknaden kan først sendes inn etter at transfervinduet i Premier League åpner 1. januar, altså kommende søndag.

Må antagelig ha en spesiell dispensasjon fra Premier League

Men selv om arbeidstillatelsen skulle komme i tide, så er det et annet problem knyttet til overgangen. Nemlig det faktum at transfervinduet i Nederland ikke offisielt åpner før 3. januar. Det er grunnen til at Liverpool antagelig må be Premier League om en spesiell dispensasjon for at Gakpo skal få lov til å spille mot Brentford.

Byråkrati, helligdager og åpningsdatoen for transfervinduet i Nederland gjør at det i sum ligger an til at Gakpo må vente til 7. januar, og cupkampen mot Wolverhampton på Anfield, før han får sin debut i helrødt.

Etter at han fullførte den medisinske testen og signerte kontrakten på Merseyside onsdag, satte Gakpo og hans følge, bestående av hans brødre og agenter, kursen mot Eindhoven igjen, der spilleren nå skal ta farvel med sine lagkamerater i PSV.