Lagoppstillingen er klarVan Dijk er tilbake, og Ox starter

Alex Oxlade-Chamberlain starter sin første kamp i Premier League på ti måneder.

Liverpool spiller sin første Premier League-kamp siden de slo Southampton 3-1 på Anfield lørdag 12. november. De røde tapte 3-2 for Manchester City i ligacupens åttedelsfinale på torsdag, men nå handler det om Premier League, der Jürgen Klopps mannskap har 24 kamper på seg til å ta seg inn blant topp fire.

Når Jürgen Klopps mannskap løper ut på Villa Park, er de vel vitende om at sjetteplassen de innehar i Premier League etter 14 serierunder er langt under forventningene både til klubbens supportere og klubbens eiere. Og selvsagt også langt under forventningene til spillerne selv og manageren.

Liverpool har sju poeng opp til Tottenham, som ligger på fjerdeplassen som gir spill i Champions League. Det er åtte poeng opp til Newcastle på tredjeplass. Både Tottenham og Newcastle har spilt en kamp mer enn Liverpool.  Manchester City på andreplass er ti poeng foran med like mange kamper spilt som Liverpool, mens Arsenal på førsteplass er hele 15 poeng foran med like mange kamper spilt. Mellom Liverpool og en topp fire-plassering befinner også Manchester United seg. De er fire poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt.

Liverpool har betydelige skadeproblemer foran den første ligakampen etter VM-avbrekket. James Milner fikk en hamstringskade i ligacup-tapet for Manchester City, mens Roberto Firmino fikk en skade i baksiden av den ene legge i forrige uke. Skader på Curtis Jones og Arthur Melo i tillegg til Milner betyr at Jürgen Klopps alternativer på midtbanen er begrenset, og med langtidsskader på Luis Diaz og Diogo Jota i tillegg til skaden på Firmino så er tyskerens alternativer i angrepsrekka enda færre.

I forsvarsrekka mangler Ibrahima Konate. VM-finalisten kommer ikke tilbake til AXA Training Centre før i morgen, da han fikk en uke fri etter Frankrikes finaletap for Argentina i Qatar.

Liverpool gjør seks endringer på laget, i forhold til mannskapet som startet ligacupkampen mot Manchester City. Alisson Becker er tilbake i mål, og Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk er tilbake i forsvaret. Fabinho og Jordan Henderson starter på midtbanen, mens Alex Oxlade-Chamberlain har kommet inn i angrepsrekka.

Dette blir Alex Oxlade-Chamberlains første start i Premier League på ti måneder.

– Ox er en strålende spiller, og en enda bedre person. Jeg vet at kontrakten hans løper ut til sommeren, men vi kan ikke tenkte så mye på det som skjer i sommeren. Han var ikke i kampform før pausen, men nå er han det. Dessverre ble han syk før Manchester City-kampen, ellers ville han ha startet den også, sier Klopp om at Ox starter.

Lagoppstillingene

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Salah, Nunez

Innbyttere: Kelleher, Gomez, Keita, Elliott, Tsimikas, Carvalho, Bajcetic, Philllips, Doak

Aston Villa: Olsen, A Young, Konsa, Mings, Digne, McGinn, Kamara, Douglas Luis, Buendia, Watkins, Bailey

Benken: Marschall, Cash, Ings, Chambers, Bednarek, Coutinho, Dendoncker, Archer, K Young

Forrige Boxing Day-match var som nybakte verdensmestere

Liverpool har scoret 13 mål på sine tre siste Boxing Day-kamper, og har holdt buret rent i fem kamper på rad 2. juledag. 

Sist Liverpool spilte på 2. juledag var i 2019, da de var nybakte verdensmestere. Da ble Leicester City slått 4-0 på bortebane.

Liverpool har møtt Aston Villa bare en gang på Boxing Day tidligere. Det var i 2001, da de røde vant 2-1 på Villa Park. 

Totalt har Liverpool spilt 90 kamper på 2. juledag. Det har gitt 43 seiere, 24 uavgjortkamper og 23 tap. 

Sist lagene møttes på Villa Park var i mai, da de røde vant over Villa for 100.gang. 

Liverpool har tatt flere ligapoeng og scoret flere ligamål (334) mot Aston Villa enn mot noe annet lag. 

Mohamed Salah har scoret fem mål på sine fem siste kamper mot Villa i alle turneringer. 

Liverpool har tapt bare to av sine siste 21 kamper borte mot Villa, og har vunnet sju av de siste åtte. 

Liverpool - Aston Villa på Villa Park har avspark klokken 18.30, og blir vist direkte på V Sport PL og Viaplay