Etterlengtet opptur for Karius

Loris Karius ser ut til å ha funnet seg til rette i Newcastle etter noen tunge år i Liverpool.

Det begynner å bli fryktelig lenge siden Loris Karius spilte en offisiell fotballkamp. Hele forrige sesong ble tilbrakt som fjerde- eller femtevalg på keeperplass i Liverpool, og i 2020/21-sesongen ble det bare fire ligakamper for Union Berlin. 

I sommer gikk endelig kontrakten med Liverpool ut, fire år etter at han spilte sin siste kamp for klubben - en kamp tyskeren nå innrømmer at han begynner å bli fryktelig lei av å få spørsmål om. 

Hele overgangsvinduet gikk unna uten at 29-åringen fant seg en ny klubb, men 12. september kom gladnyheten han hadde ventet på. Da stod nemlig Newcastle klare med et kontraktstilbud, og keeperen takket ja. I utgangspunktet går kontrakten ut allerede ved nyttår, men ESPN skriver at manager Eddie Howe ønsker å ha med Karius videre. Og selv virker tyskeren å være klar for å forlenge. 

– Det har vært noen veldig fine måneder her. Jeg har ikke spilt ennå, men det har gått bra på trening, og måten jeg ble tatt imot på av hele gruppen gir meg troen på at jeg kan oppnå flere ting her, sier han.

– Målet mitt er at dette skal være et langsiktig prosjekt, sier han ifølge ESPN.

– Ingen ondt blod

Karius er åpen om at han ønsket å forlate Liverpool forrige sesong og at det var tøft å være i klubben uten å få være med i noen kamptropper.

– Jeg måtte bli i Liverpool vel vitende om at jeg ikke kom til å få sjansen, sier han.

Karius legger til at han ikke bærer noe nag til Jürgen Klopp og de andre i gamleklubben. 

– Vi snakket åpent sammen. Det er ikke noe ondt blod mellom oss, men det var vanskelig å vite at det var slik situasjonen var helt fra start av sesongen. Du mister litt av følelsen av å både vinne og å tape når du ikke er med i troppen, sier han.

– Det blir et savn, og det blir vanskelig å holde motet oppe fordi du vet at du ikke kommer til å bli involvert uansett. Jeg lærte mye av det, og gjorde så godt jeg kunne for å være positiv, sier Karius. 

Keeperen skal ha imponert Klopp og trenerteamet med sin innstilling på treningsfeltet forrige sesong.

– Har mye å tilby

Karius fyller 30 år om et halvt år, men er ikke redd for at karrieren begynner å gå mot slutten av den grunn til tross for noen år uten førstelagsfotball. 

– Jeg har spilt over 200 kamper i toppdivisjonen, så jeg kjenner mine kvaliteter. Jeg har mye å tilby. 30 år er ikke mye for en keeper, sier han.

Den tidligere Liverpool-spilleren fikk spille en treningskamp for Newcastle mot Al Hilal i desember og håper nok å få tillit i en av cupturneringene. I ligaen er Nick Pope det klare førstevalget. 

– Jeg er klar. Jeg trengte tid til å trene og tilpasse meg livet i Newcastle fordi jeg hadde trent alene i tre måneder. Nå føler jeg meg klar til å vise hva jeg kan i en kamp også. 

Newcastle møter Bournemouth i ligacupen tirsdag kveld, og Karius kjemper med nevnte Pope og reservekeeper Karl Darlow om å få spille fra start.