– Forventer en sterk andre halvdel av sesongen

Steven Gerrard tror VM-pausen var det Liverpool trengte.

Steven Gerrard har fått anledning til å være ren supporter igjen etter at han fikk sparken som Aston Villa-manager for snart to måneder siden. I tillegg til å være veldig aktiv på Instagram og bli lansert som etterfølger til Gareth Southgate som landslagssjef, følger han selvsagt også med på Liverpool. 

Torsdag var han på Anfield i forbindelse med Forever Reds sin årlige julelunsj, og der tok han en liten prat med liverpoolfc.com. 

Klubblegenden tror treningsleiren laget nå er på i Dubai kan gi stor effekt når alvoret begynner igjen om en uke. 

– Jeg forventer en sterk andre halvdel av sesongen for de røde, sier Gerrard. 

Kan dra stor nytte av pausen

Liverpool er det topp seks-laget som har hatt færrest spillere opptatt i VM. Darwin Nunez røk ut i gruppespillet mens Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho, Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson forsvant i kvartfinalen. Nå er det kun Ibrahima Konaté som gjenstår - han har gått hele veien til finalen med Frankrike. 

Gerrard tror pausen mange av spillerne har fått under VM kan være verdifull.

– Jeg er sikker på at Jürgen og støtteapparatet jobber litt med det taktiske, men dette er en anledning til å få litt sårt tiltrengt hvile. De har spilt mye fotball de siste årene - forrige sesong var de med i alle turneringer, sier han. 

– Det er som en ekstra sesongoppkjøring. Det er en mulighet til å nullstille og samtidig få jobbet litt på treningsfeltet, sier han.

Fredag skal Liverpool møte Divock Origi og AC Milan til treningskamp i Dubai, før turen går hjem til Merseyside. Om en uke er det bortekamp mot Manchester City i ligacupen, og Gerrard håper å se et Liverpool som fyrer på alle sylindre. 

– Jeg håper Liverpool fyker ut av startblokkene. Jeg forventer et sterkt halvår fordi spillerne har hatt muligheten til å hvile o komme seg, og spillerne som har vært i VM bør komme tilbake fulle av selvtillit og i fysisk god forfatning, sier Gerrard, som foreløpig ikke har fått noen ny managerjobb.