Linkes til England-jobben

Gareth Southgate vurderer å gi seg, ifølge flere engelske medier. Det kan åpne en mulighet for Steven Gerrard.

Liverpool-legenden, og den tidligere Aston Villa- og Rangers-treneren kan bli Englands nye landslagssjef.

Gareth Southgate har ikke kommet ut med noe offisielt etter Englands VM-exit mot Frankrike i helgen, men flere medier melder denne uken at landslagssjefen vurderer å trekke seg fra jobben.

Steven Gerrard skal være en av kandidatene til å ta over for ham, ifølge Daily Mail.

GIR SEG?: Flere engelske medier melder at Gareth Southgate vurderer å trekke seg.

GIR SEG?: Flere engelske medier melder at Gareth Southgate vurderer å trekke seg.

Southgate har vært Englands landslagssjef siden 2016, da han tok over etter Roy Hodgson. Hans første store mesterskap med hvittrøyene endte med et semifinaletap mot Kroatia i VM 2018. I EM 2021 tok han laget et steg videre, men det stoppet opp da Italia ble for sterke for halvannet år siden.

I løpet av den siste måneden håpet engelskmennene at trofeet endelig skulle til balløyen, men det skjedde ikke. På lørdag røk England til fordel for Frankrike.

Flere kandidater

Det har åpnet opp spekulasjoner om trenerens fremtid for landslaget. Ifølge Daily Mail er det flere kandidater som vurderes av FA, både fra innad i landet, men også fra utlandet.

Pep Guardiola blir nevnt av avisen, og det samme gjør Thomas Tuchel og Mauricio Pochettino. De to sistnevnte er for øyeblikket arbeidsledig.

Det er likevel et rungende nei fra flere av de engelske ekspertertene og journalistene angående en utenlandsk trener for landslaget. En av dem som har meldt seg på i diskusjonen er Jamie Carragher.

– Englands trener skal alltid være engelsk, melder scouseren på Twitter tirsdag morgen.

Ifølge Daily Mail er det tre alternativer fra England, eller Storbritannia, som er mest sannsynlig.

Det er Steven Gerrard, men også Everton-sjef Frank Lampard og Leicester-sjef Brendan Rodgers, selv om sistnevnte er fra Nord-Irland.

– Å være imot en utenlandsk trener for England er ikke basert på mistillit eller den engelske trangsynheten, men snarere en unngåelse av en ting fotballforbundet ikke har råd til å gjøre; å jukse, skriver The Telegraph-journalist Sam Wallace tirsdag morgen.

Det er for øyeblikket en mulighet for at Gareth Southgate fortsetter i sjefsstolen, men det siste ordet er nok ikke sagt i denne saken.